mr.ceedric

Üye
Katılım
27 Mar 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
merhaba ;

önünden geçen kağıt zarfı var yada yok şeklinde algılayacak sensöre ihtiyacım var. zarflar çok hızlı geçiyor benim istediğim zarf var,yok bilgisi?

ne tür bi sensör kullanmalıyım sizce ?
 
daha önce denemedim ama yardımcı olmak açısından mouselarda kullanılan tip optik sensörler işini görür sanırım. yani araştırmanı bu yönde yap.
 
ne tür makinede kullanılacağı da önemli ancak eğer bir PLC yardımıyla bu bilgiye ulaşacaksanız HSC (High Speed Counter) gibi o zaman cisimden yansımalı ya da kapasitif bir sensör kullanabilirsiniz. ancak sensör seçimi sırasında sensörün katalog değerlerinde bulunan tepkime gecikme sürelerini hesaba katmanız lazım. Hızlı bir geçişten bahsetmişsiniz, her ne kadar HSC'a bağlı olsa da sensör o kısa aralıkta çıkış vermedikten sonra sonuç alamazsınız. Amacınız sadece var-yok bilgisi ise (zarf yokken durdur gibi) ve röle ya da bir yardımcı kontakla duruş yaptırmak gibi bir niyetiniz varsa o zaman bu sürenin çok bir önemi kalmaz (saniyede 5 zarf geçse 200 ms eder) çünkü bunu birçok sensör karşılar ve yine cisimden yansımalı kapasitif ya da karşılık (alıcı-verici) tipi sensör kullanabilirsiniz. Şunu da belirteyim ki başıma da gelmiş bir olaydır.. Eğer zarf yüzeyinin rengi değişken ya da şekli dairesel ise cisimden yansımalı sensör problem çıkarabilir. bunun için de yine farklı renge karşı kontrast sensörü (Renk sensörü olarak geçer) konik ya da oval (dairesel) dış yüzeye karşı da karşılıklı sensör kullanmanızı tavsiye ederim.
 
Keyence Marka PZ-G42 Cisimden yansımalı photoelektrik sensör ile 20cm den 1ms nin altında algıla yapabilirsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst