Sensör ile piston kontrolü

Katılım
5 May 2020
Mesajlar
31
Puanları
1
arkadaslar konveyör hattında indüktif sensör bulunmakta, konveyör çalıştıkça sensör metali her gördüğünde pistonun çekmesini istıyoruz, bununla ilgili nasıl bi komut kullanmam gerekıyor
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yapmak istediğiniz işleme göre farlı çözümler mevcut. Eğer metali gördüğü süre için piston çalışacaksa sensör girişinden gelen sinyal ile çıkışı çalıştırırsınız. Eğer sinyal geldiği gibi başlatıp gecikmeli durduracaksanız. Çıkış kontağını set edersiniz ve bir bu çıkış kontağı ile bir timer başlatırsınız. Timer zamanının sonunda çıkış kontağını reset edersiniz. Sinyal geldikten sonra gecikmeli başlatacaksanız. Bir M kontağını set edersiniz. Bu M kontağı ile bir timer başlatırsınız. Timer zamanının sonunda timer kontağı ile çıkışı çalıştırırsınız ve aynı anda bir başka timer devreye alıp onun zamanının sonunda M kontağını resetlersiniz.
 
bu iş içinmi PLC alacaksınız.Yoksa hali hazırda buluna PLC ye ilavemi edeceksiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst