sensör ile lamba kullanimi

etkga

Üye
Katılım
3 Eyl 2016
Mesajlar
291
Puanları
6
Yaş
45
Merhabalar bugun derste merdiven otomatiklerinde sensorlu lamba ile florasan calistirilmaz denildi daha cok omik direncli akkor telli lambalar calistirilir denildi bunun nedeni nedir sensorlu lamba ile floresandan baska neler kullanilamaz neler kullanilabilir bilgilendirirseniz cok memnun olurum
 
Bildiğim kadarıyla fluoresant lambalar çok sık açıp kapatma yapılırsa ömürlerinden ciddi oranda feragat etmiş olursunuz. Teknik olarak kullanılmaz değil çalışır. Ancak 3000 saat olan bir lambanın ömrü yarıya düşer yada açılıp kapanma sıklığına göre düşüş gösterir.

Bu nedenle enkandesan lamba kullanılır.
 
Bir de kısa süreli yanma durumunda, tam parlaklığına
erişmeden sönmüş olur. Yine ekonomik olmaz.
Ledli olanları çıkmaya başladı, daha optimum...
 
akkor telli lambalar genellikle sık açma kapamanın gerçekleştirildiği yerlerde kullanılır (örn: WC, Banyo) bunun sebebi olarak anahtarlama durumunda akkor lambalar anında parlaklık değeri ile devreye girer fakat flourensant lambaların etiket gücüne ulaşabilmesi için anahtarlmann bir süre devam etmesi gerekir. bu durumda akkor lambaların dayanımı flouresant lambalara göre daha iyidir. Apartman merdiven boşlukları da sürekli ve kesintili olarak kullanıma açık olduğundan akkor lambalar tercih edilmektedir.
 
Bir nedenide şu olabilir.Sensor seri baglı ise besleme gerilimini lambaya giden kablodan alır.Yani flamalı lamba ısık vermese bile üzerinden cok az bir akımın gecmesi gerekir.Denemek için led tasarruflu lamba taktıgınızda,led lambanın kapandıgı zaman bile az bir ısık verdigini görürsünüz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,161
Mesajlar
915,572
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst