SENSÖR SEÇİMİNDE YARDIM

ferrell

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
136
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar ben plc de bir dönmedolap programı yazdım. Program şöyle çalışıyo dönmedolabı 4 parçada düşündüm.İlk önce yolcuları alıyo ( 4 parcada ayrı ayrı girişte duruyo).Sonra 3 tur atıyo, duruyo. Yalnız bunu gercekte uygulamam için bana dönmedolabın kaç tur döndüğünü sayıcak sensör veya başka bişey lazım !! Bu işlemi neyle yaptırabilirim? tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Metale duyarlı bir proximity sensör en mantıklısı.
 
Dönme dolabın uzuvları metalden onları saydırabilir hatta binenleri tek tek indirmesi için duruşlardada kullanabilirsin.
 
arkadaşlar ben plc de bir dönmedolap programı yazdım. Program şöyle çalışıyo dönmedolabı 4 parçada düşündüm.ilk önce yolcuları alıyo ( 4 parcada ayrı ayrı girişte duruyo).sonra 3 tur atıyo, duruyo. Yalnız bunu gercekte uygulamam için bana dönmedolabın kaç tur döndüğünü sayıcak sensör veya başka bişey lazım !! Bu işlemi neyle yaptırabilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
sensore gerek yok plc varsa programda yazabılıyosan donen neyse ona bı sınır anahtarı baglayıp , HER TURDA sınır anahtarından da gelen sınyalı plc ıne saydırırsan turuda hesaplamıs olursun :D
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,951
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst