Senkronizasyon algoritması

fractal

Üye
Katılım
16 Mar 2007
Mesajlar
219
Puanları
1
Yaş
39
selamlar iki makineyi birbirine adapte etmek istiyorum.ikisinde bir adet sensor ve enkoder var.elimde alttaki gibi calışan bir algoritma var.bunu daha once kullanan varmı?

d1=makina1enkoderXk1
d2=makina2enkoderXk2

fark=d1-d2

d3=d3+d1

d4=d3+d2

d5=d4/100

makina1 guncel hız=d5
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Anlattıklarınızdan fazla birşey anlaşılmıyor herhalde iki makinayı birbirine adapte etmekten kastınız iki makinayı senkronize etmek.
yukarda yazdıgınız förmül d1 e göre d5 in degerini degiştiriyor.yani d1 arttıkca d5 de artıyor,yanlız bu formulde senkronizasyon yok.aradaki işlemler toplama işlemi yapılarak senkronizasyon saglanamaz.senkronizasyonun olabilmesi için aradaki işlemin çarpma olması gerekir.
 
her makınenin enkoder puls oranını bir sabit katsayı ile carpıp farkını alıyorum.taki aradaki fark 0 yada +-10 gibi bir değerde sabit tutmaya calışıyorum.yukarıda formulde negetif değerlerde geliyor pozıtıf değerlerde .bundan dolayı hedef değere hızlanara yada yavaşlayark ulaşmaya calışıyorum..
 
Makinalardan birini master olsun diğeri Slave, Master ile Slave in hızlarını eşitlediğinde ms deki enkoder sayısını bul( Enkoder degeri /ms) iki makina için değerler arasında bir oran olmalı bu oran katsayısını hesaplayıp slave'in hızını masterın hızına bağlı olarak düşür veya arttır.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst