Senenin en iyi robotu Japonlar (METI) tarafından seçildi...

Arkadaslar bir patent aldim ve bir alet yapmaya calisiyorum. allahin belasi bir kayisi gumrukten gecirmek icin ne fantaziler yapiyorum. Bir parcaya ihtiyacim oldu tahtadan yontup silikon yapistiricilarla sekillendirip hazirliyorum. Kazmamisin memlekette hersey var onlari mi bulamadin derseniz, evet bulamadim, yok.

Yani isin ozu bir avuc topraktan silikat yapip chip, entegre yada micro islemci yapacak malzemeyi memlekette yakin zamana kadar sadece Aselsan uretebiliyordu. Ihracat icin onun aki bunun boku herseyi dert eden bir gumruk politikamiz var. 2500$ lik kamerayi gumruge takmadan gecirebiliyor isteyen ama adam gibi salak bi kayis getirtmeye kalktin mi 15 gun TSE ile ugrasman gerekiyor.

Bayrampasaya gidin, bir tornaciya herhangi bir parca verin aynisini istiyorum deyin. Yarin gel al derler. Hemde ne kadar komplike olursa olsun. Bu kadar imkanlarimiz var ama yapilamayan seylerde var ve bunlari yapmislar adamlar 3 kurusa alip kullanmak varken 30 liraya yaptirmak bazen can yakiyor.

Turkiye de gercekten cok zeki insanlar var. Imkan olsa bircok temel bilinen aleti yeniden daha fonksiyonlu ve efektif calistirabilecek insanlar var. Ama bunlara imkan saglanabilecek ortam yok. Uzulerek soyluyorum ki 6 ay once patent islemimi hallettim ama cihazin tam olarak faaliyete gecmesi 1 seneyi bulacak gibi gorunuyor.

Acikcasi benim bu konuda yaram cok derin ve soyleyebilecek cok seyim var. O nedenle bu islerde birseyler yapip memlekete faydali olmak istiyorsaniz gidin Japonya'ya dort dortluk yapin isinizi gelin memlekette isinize bakin. Adamlarin imkanlarini sonuna kadar somurelim :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst