Selonoid vana ile gaz kontrol

RyuL

Üye
Katılım
4 Mar 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
35
merhaba öncelikle elimde ICS marka yangın paneli olup 24V besleme ile selonoid vana çıkışını tetik vererek kesmek istiyorum. Sıkıntı aynı selonoid vanaya gaz firmasınında bağlanması gerekiyor. Sonuç olarak 2 tane giriş olacak şekilde paralel bağlamak istiyorum. Paralel bağladığımda ters tetik ile birbirlerini tetiklemesini istemiyorum. Bunu röle ile nasıl çözebilirim yardımcı olurmusunuz ?
 
İki yol var,
1. sizizn panodan ventıl çıkısı ılan 24. vol ıle bir röle cektırın. gaz fırmasınfdan gelen 24 volt ıle ayrı bır röle cekdırın. normalde acık kontaklarını gırıslerını paralel baglayın, 24 volt verın. Aynı kontakların cıkıslarınıda paralel baglayın. Oradan alacagınız kablo ıle ventili çektırmek ıcın kullanın.
2. Sizden ve gaz fırmasından gelen 24 volt kalblılara 1.4001 veya bunun gibi dıyot baglatın, çizlgili uclarını birleştirip, buradan alacagınız kablo ıle ventili çektırın.

Üçüncü bır yol dersenız dahada etkılı, kımse kımsenın gelenıne gıdenıne karısmasın, sorun karmaşaşası olmasın derseniz.
İki gaz ventilini aynı boruya arka arkaya bağlayın. Birisini siz, diğerinede gaz firması kumanda etsin. Böylelikle, gaz kesılmesınde, kımden nereden geldiğinide bulursun.
 
1. yol uygulamak var aklımda tek role ile çözebilirim gibi 2. yol biraz riskli kaçırma durumunda 2 sistem birbirini 24 V verebilir ve buda sistemden tetik almasına sebep olur. Teşekür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst