Selenoid Valf Sorunu

addeemm36

Üye
Katılım
23 May 2006
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar hava kompresöründen gelen ve sabit basınçlı tanktan geçerek selenoid bir valfe gelen havanın soğuktan dolayı selenoid valfi kendiliğinden açılma ihtimali var mı? valf 3/2 way valf.not:valfin elektrik bağlantısı söküldü.
 
açma ihtimali yok.ama valf bozuksa ortada takılı kaldıysa hava gelebilir.
 
açma ihtimali yok.ama valf bozuksa ortada takılı kaldıysa hava gelebilir.


ibosch01 teşekkürler. Kardeş normalde bu valfe bağlı sistem 6 bar ve üzeri basınçta çalışmaya başlamaktadır. Her hangi bir hava kaçağında 6 barın altında sistem zaten çalışmamaktadır. Valf üzerinde bulunan manuel kolu yavaş yavaş çektiğimde sistem çalışmıyor. Ne oluyorsa valfte, valf aniden hava akışına izin veriyor. Basınç aniden yükseliyor diyeceğim ama sistem havası sabit basınçlı. Soğuk havada hava donuyor valfteki yayı ittiriyor diyeceğim ama ani hava akışı olmadan buda mümkün değil gibi. Acaba normalde kapalı olması gereken valfın hava çıkışından hava gelip gelmediğini o an nasıl anlarım?
 
bar metre koyabilir gözle takip edersin.Yada basınç sivici yardımı ile bir çıkış alıp lamba yakar gözlemlersin.
 
Adem Bey, Valfinizin markasına ve dizaynına göre değişir. Özellikle Asco tipi valflerde bu görülebilir. Basınç belli değerlerin üzerine çıktığında bu valfler kendiliğinden (herhangibir tahrik olmadan) açılabilir.Aşağıdaki resimleri kontrol ederseniz, başıncın yükseldiğinde ve ya yayın çekme-itme kuvvetinin basıncın karşısında yenik düştüğü durumlarda valfler kendi kendine açılabiliyor.
 
arkadaşlar cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.Beni bu konuda aydınlattığınız için. Bir kaç sorum daha olacaktı; bu valf çalışan bir araç üzerinde çalıştığından barometre olmaz ama basınç sivici dediğiniz gibi olabilir sanırım. Bu valf çıkışından gelen hava başka bir üniteye geçerek oradaki yayıda itirerip sistemi açmaktadır. Bu yayıda ittirmek için de yaklaşık 6 bar hava basıncı gerekli. Ayrıca bu üniteye gelen hava hortumunda valften gelecek kaçak havayı tahliye etmek için hava delikleri var. Yani küçük hava kaçakları sistemi açmamakta büyük hava basıncının gelmesi gerekiyor. Ama en ilginç olan soğuk havada basınç sanırım yükselmez ve sistem sabit basınç ile çalışmakta(kompresör sistemi sistem havasını sürekli 7-8 barın arasında tutuyor) ama valf aniden açıyor.shelltox001 Valf knorr-bremsenin valfi olup ASCO ya benzer bir şekilde çalışıyor. Hava çıkışına sistem çalışırken hava gelmemesi için vana v.s koymak mantıklı olurmu. Ben aslında elektrikli vana(selenoid valf v.s) koyayım diyorum ama aynı sorunu ondada yaşarım gibi geliyor. Tek yönlü vana görevi yapan selenoid valf var mı ? veya kaçağa neden olan valfyerine sizin önereceğiniz manuel kullanıbilecek bir valfte olabilir(3/2way).
 
Eğer valfin tam olarak ne görev yaptığını açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
 
dostum bu nasıl bir valftir resimli olarak ekleyebilirmisin yada markası modeli nedir söylermisin? bir inceleyelim
 
ustat sen bence o valfin bobini geri takıp bide öyle gözlemle herhangi bir problem olacakmı
 
Valf markasını ve modelini gönderirsen daha net bilgiler alabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst