seconderi ucgen baglı trafolarda acma sorunu

gon_z3

Üye
Katılım
25 Ara 2007
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar gecen gun basından soyle bı olay gectı 34,5/3,3 kV trafonun besledıgı kesıcılerden bırıne kedı gırdı tabı kedı paramparca oldu faz toprak arası bı butunlesme yasamıs burda sorun su kedı carpılmasına rahmen kesıcılerde acma olmadı bunu nasıl onlebılırız bı cozum yolu bulabılecek arkadas varsa sımdıden tesekkur ederım
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
koruma rölelerinin tep ayarı,modeli, hasassiyeti ile ilgili bir durum bu. yg'de çalışanların iş kazalarında bile kesicilerin açmadığı durumlar oluyor.
 
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. Kedi 3.3kV kesiciden önce ölmüşse 34.5kV taraftan açmaması normal. Ama sen açmasını istiyorsan. (şayet kesincinde ve koruma devrende sorun yoksa) difransiyel koruması olması lazım trafonun. Primer ve sekonder akım trafolarıda en ideali tarfonun içinde olanıdır. akım trafosu yoksa nereye koyacanı uzman bir arkadaştan yardım alırsanız daha iyi olur kanaatındayım.
Kedi primer tarafta ise koruma set değerlerini bilmediğimiz için kesin konuşmak olmaz açıklayıcı bilgi verirseniz Güç, Akım trafoları ve kullandığınız koruma rölesi v.s daha iyi yardımcı olacağımız kanaatindeyim.
Saygılar
 
trafo gucu 1600 kVA 34,5/3,3 kV ta kedı seconder tarafındakı 3.3 kV kesıcının ıcınde carpıldı kesıcıde dema marka 3 faz 1 toprak koruma rolesı dusuk ve yuksek gerılım rolelerı mevcut akım trafolarıda 100/5 A
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst