Scooter yaparken karşılaştığım sorun

Motoru suren devre H bridge ise siz de ledleri gelisiguzel yonde bagladiysaniz dediginiz durum olur. Ledlerin uclarini ters cevirdiginizde istediginiz gibi davranacaktir
Ustalarım 3 kabloyu her şekilde denedim. 6 kez denemiş oldum. 6 nın 5 inde gaz kolu işlevsiz kaldı motor çalıştı. 1inde ise tam karşısına bağladım hepsini yani mavi maviye kırmızı kırmızıyla yeşil beyazla. O seferde motor çalışmadı.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elinizde ölçü aleti varsa.
1- Kontolörden çıkan Kırmızı ve Siyah kabloların Voltajını ölçünüz.
2- Potansiyometre bağlı iken, potansiyometre en düşük-orta-enyüksek ayarlarında iken Beyaz ve Siyah kablolarındaki gerilmi ölçünüz.
3- Gaz kolu bağlı iken, gaz kolu en düşük-orta-enyüksek ayarlarında iken Beyaz ve Siyah kablolarındaki gerilmi ölçünüz.
Çıkan ölçüm sonuçlarına göre rahatlkla fikir verilebilir.
Aksi halde işi doğrudan tecrübe etmiş kişiler haricinde söylenenler sadece belki şeklindedir.
9.4 v civarı çekiyor hocam
 
@0M42 gerekli cevabı vermiş. Sizin motor sürücünüz gaz koluna uyumlu değil. Motor sürücünüzde hız kontrolü potansiyometre ile yapılıyor ama gaz kolunda hall sensör var.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,860
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst