Schneider PLC i Yeni Başlıyorum

ylcndmr

Üye
Katılım
15 Ağu 2012
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar schneider plc ye yeni başlayacağım. DAha önce simensin s7 200 plcisini kullandım fakat schneidera çok yabancıyım. programı bana simense göre daha kompleks gibi geldi.Bu yeni başladığımdan mı kaynaklanıyor yoksa gercekten kompleks mi? Bu plcye nerden başlamalıyım?Birde baslanken hangi programı kullanmalıyım ki güncel yazılımlar yazayabileyim. twido nun artık çok sık kullanmıdıgını dusunuyorum.Bu nedenle en güncel yazılımın ne oldugunu öğrenmek istiyorum.Elinizde bu güncel yazılımlarla ilgili döküman varsa paylaşırsanız sevinirim.Şimdiden ilgi ve alakanıza teşekkürler derim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sn ylcndmr,

Schneider plcler 3 gruba ayrılıyor ;

M340 --> Bu PLC'ler sadece unity yazılımı ile programlanır,configure edilebilir.Zaten Unity Prossesor olarak gecer.

Premium --> Bu PLC genekli , PL7 prossesorler ile karıştırılır . pl7 ve premıum unity prossesorleri farkledır . premium daha güncel bir işlemcidir ve unity ile programlanır.

Quantum --> en gelişmiş plcleridir .Unity ile programlanır.

Nerden başlamalıyım sorusunun cevabı Unity 5.0 bul bir yerden sonra bana ulaş.Simülatoru güzeldir istediğin herşeyi deneyebilirsin.Siemensle kıyaslama hiç yapmanı tavsiye etmem birbirlerine göre üstün yanları olan konuları vardır.Herhangi bir türkçe kaynağı yoktur.Help dosyası inanılmaz güzeldir ... ben bir çok şeyi oradan öğrendim.

Beniim tavsiyem ise Siemens bildiğini yazmışsın Wincc biliyorsundur diye düşünüyorum .Eğer bilmiyorsan herhangi bir Scada ile (schneider için vijeo citect) haberleştir ve testlerini öyle yap .

yardımcı olurum ....
Kolay gelsin...
 
Merhaba
sina-n arkadaşımızın tanımlarına ek olarak

Somachine platformunda (makineler için optimize edilmiş seri) M238 M258 ve LMC058 (motion için geliştirilmiş çift canopen portlu) PAC ler mevcut. Bu seri fiyat listelerinde gözükmüyor genelde makine üreticilerine yönelik bir seri. Ben yurt dışı ve yurt içinde toplam 3 tesiste ve bir çok makinede kullandım. Yazılım somachine ve somachine extension codesys platformunda hazıranmış.

Twido serisi plcler eski yazılımı twidosoft (bunu artık güncellemiyorlar sanırım), yeni yazılımı twido suite (son sürüm v2.31.4 ücretsiz indirebilirsiniz simülasyon vs mevcuttur)

Akıllı röle olarak ta zelio logic ler mevcut. Bunun yazlımıda zelio soft v4.5 en güncel olanı, ücretsiz indirip kullanabilirsiniz.

Yukarıda açıklandığı gibi unity platformunda m340, premium ve quantumlar mevcut.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

İyi çalışmalar
 
arkadaşlar teşekkürler ilginiz içim bizde m238 var unity kullanmalıyım sanırsam.
 
Sayın ylcndmr
Yukarıda yazdığım gibi M238 i Somachine kullanarak programlayabilirsiniz.
Saygılarımla
 
SoMachine ile PLC'ye yüklenen programı tekrar değiştirebileceğimiz gibi, herhangi bi programı yükleyip tekrar değiştirilmemesi ve sürekli o programın yüklü kalması için ne yapabiliriz arkadaşlar?
 
SoMachine ile PLC'ye yüklenen programı tekrar değiştirebileceğimiz gibi, herhangi bi programı yükleyip tekrar değiştirilmemesi ve sürekli o programın yüklü kalması için ne yapabiliriz arkadaşlar?

Somachine de plc programını yüklediğinizde direk çekemezsiniz. Çekebilmeniz için source code download komutunun daha önce verilmiş olması gerekmetedir. Source code download yapılmamış bir PLC de program çekilemez ve dolayısı ile değiştirilemez. Fakat farklı yeni bir program yüklenebilir.
Projeler ise ayrı olarak şifrelenebilir. Şifrelenmiş proje dosyasına sahip kişi şifreyi bilmeden projeyi açamaz ve değiştiremez.
İyi çalışmalar.
 
SoMachine programının içinde, Learning centre isimli bir menu var. İngilizcen varsa, somachine öğrenebileceğin en güzel kaynak o menudeki Training Manuel'idir. Yine programın içerisinde değişik işlemler için örnek projeler mevcut. Yazacağın programa göre oralardan da faydalanabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst