Schneider Emniyet Rolesi Bağlantısı Hkn.

tmax

Üye
Katılım
25 Haz 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba

Schneider güvenlik rolesi var ama nasıl bağlanacağını anlamadım . Yardımcı olursanız sevinirim .

Yapmak istediğim . Acil stop butonuna basıldığında bu emniyet rolesinin devreye girmesi .

http://www.schneider-electric.com/en/product-image/204599-preventa-xps
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Birder anlamadığım nokta , sistemimde 2 adet step sürücü var . Emniyet rolesine basıldığında step motor sürücülerine giden elektrik bağlantısını mı kesmem gerekiyor . Açıkçası genel kullanım prensibi hkn da bir bilgiye sahi değilim .
 
Hocam şahsi görüşüm,

İnternette kesinlikle PDF ini bulabilirsin.
 
merhaba;
bir rölenin nasıl bağlanacağını, üzerinde yazan kontak noktalarından görebilirsiniz ( A1,A2 bobin girişleri ...vb), sormak istediğin röle üzerinde yazanların ne anlama geldiği mi yoksa rölenin nasıl bağlanacağı mı.

ekli dosyada XPS AC için bağlantı bilgileri yer almakta.

ikinci sorunda ne sormak istediğini tam olarak anlayamadım o yüzden bir şey diyemiyorum. acil stop röleleri hakkında birçok yazı bulabilirsin, birde genel olarak röle (kontaktörlerin) kullanım şekli ve bağlantılarını inceleyebilirseniz, çok faydasını göreceğinizi düşünüyorum.
 

Ekli dosyalar

  • xps AC bilgi.pdf
    86.1 KB · Görüntüleme: 137
  • XPS AC.pdf
    541.7 KB · Görüntüleme: 123
Slm. Emniyet röleleri genelde kontaktör vasıtası ile 380 v enerjiyi keser fakat bu işlem yapılırken güç kaynağı ve motor sürücülerini ayırmak gerekir. Sürücülerin dijital girişlerinin herhangi birisi Eneable konumuna programlanıp, Sürücünün eneable olması engellenmelidir; aksi taktirde her acil stop'a basıldığında sürücü enerjisi kesilecek ve tekrar enerji verildiğinde sürücüler hata verecektir. Ayrıca Plc gibi herhangibir komponent var ise kapanacağından sistemdeki hataları görmeniz imkansız olacaktır.
Bu sebepten dolayı ayırılması gerekir.
Sn. @akif-b nin vermiş olduğu dökümanda 1. bağlantı şekli uygulanmalı. Tabi isteğe göre Tek kontak Acil bağlanısıda 2. resimde var. Burada Önemli olan sizden istenilen koruma sınıfıdır bağlantı seçimini ona göre yapmalısınız .Kolay gelsin.
1.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,557
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst