Schineder pm500 analizör

Hocam siz analizör ekranı üzerinden ya da haberleşme üzerinden kontrol ediyorsunuz anladığım kadarıyla. Bizzat analizöre gelen akım kablolarına baktınız mı? Sadece motor yükü var diyorsunuz, kablolardan kontrol ettim akımlar dengeli diyorsunuz. Geriye kalan tek seçenek analizöre gelen s1-s2 akım uçlarında L2-L3 fazlarındaki trafolardan gelen kabloların bağlantısı hatalı olabilir. Dediğim gibi arada akım klemensi varsa klemenste o kablolar yanlışlıkla ayrılmış da olabilir. 55KW motor için L1'de okunan değer doğru görünüyor.
ustam valla kontrol ettim aklıma bir tek modbus kabloları geldi 10 yıl önce çekilmiş ,acaba diyorum rs485 aktarırken zaman kaybı yapıp yanlış verimi alıyoruz .
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
ustam valla kontrol ettim aklıma bir tek modbus kabloları geldi 10 yıl önce çekilmiş ,acaba diyorum rs485 aktarırken zaman kaybı yapıp yanlış verimi alıyoruz .
Analizör ekranında da haberleşmeyle aldığınız değerlerin aynısını görüyorsanız sorun modbus ile alakalı değildir. Şayet analizör ekranında L2-L3 faz akımları 80-90A civarında ama siz modbus ile farklı bir değer alıyorsanız o zaman modbus'dan şüphelenmeniz lazım.
 
Kontrol ettim gerilim değerlerinde sıkıntı yok akımlarda var bir tanesi doğru gösterirken diğer 2 tanesi yanlış değer veriyor
Hocam akım trafoları 3 tanesi de eşdeğer mi? ya da register tablosundan doğru akım verilerini çekiyor musunuz 3001 ile başlıyordu sanırım I1?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst