SCADA Yazılımı ve Desek Talebi

tayfun2020

Üye
Katılım
7 Nis 2009
Mesajlar
87
Puanları
1
Scada programı hazırladım. Dizayn ve runtime yapabiliyorum. ModbusRTU,opc client server, tcp modbus ve birkaç sayaç protokolü ile haberleşiyor. Projesi olan ve destek olmak isteyen varsa, detaylar için bana özel mesaj atınız lütfen
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Destek ten kasit nedir?

NexusHD2 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Bu çok farklı şekillerde olabilir?
*Bir otomasyon işinizde bu yazılımı kullanarak.
*Firmanızla özel anlaşmalarla daha ucuza ve kaliteli bir yazılımı kullanarak maliyetlerinizi azaltabilirsiniz.
*Projeye ortak olarak
*Pazarlama hakkında düşünce ve önerilerinizle.
*Başka yazılım, otomasyon projelerinizide hayata geçirebiliriz.
 
Ahh ah 5 sene önce bende bu yollardan geçtim. Büyük bir aşkla scada ve plc geliştirdim. Bu süreçte kontrolkalemi yöneticileri ve üyeleri büyük manevi destek sağladı. Onların bu desteği sayesinde projeleri tamamladım. Büyük bir inatla beş parasız ve aşırı borçlu olarak çalışmalarımı devam ettirdim sonunda başardım. Umarım sizde başarırsınız. Benzer bir yoldan ilerlediğimiz için canı gönülden başarmanızı temenni ediyorum. Bu külfetin sonunda başaramasaydım yıllarım ve param boşuna gitmiş olacaktı. Telafisi mümkün olmayan kayıplara sebep olacaktı.

Maalesef maddi destek Türkiye'de imkansız ötesi imkansız. Bu sitede emekçiler var, hepsi ar-ge yapanların kıymetini biliyor. Fakat parası olanların korkuları var. Bir çoğunun başarısız oldukları ar-ge anıları var. Sonu belli olmayan bir macera olarak tanımlıyorlar. Onlara bu anıları yaşatan mühendisler mi yoksa ar-ge işlerini yanlış ellere teslim eden kendileri mi suçlu? Yada bir kaç başarısızlıktan sonra ar-ge'den ümit kestikleri için mi suçlu? Valla, eskiden para sahibi olanları suçluyordum. Gördüğüm bir kaç örnekten sonra kimi suçlayacağımı şaşırdım. Birisi ar-ge yapmalı ama kim? Galiba cevabı azıcık deli olan olacak.

Ama her zaman suçlanacak biri var. Devlet her zaman suçlu. Her fırsatta ar-ge'nin önemini vurgulayan ve destekleri ulaşılmaz yapanda onlar. Sanayii bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık hepsine ulaştım. En azından ulaşılabilir durumdalar. Hepsi yardımcı olmak istediklerini fakat mevcut yönetmelik dışına çıkamayacaklarını söyledi. Mevcut yönetmelikte program yazanların faydalanabileceği bir destek yok. Var gibi gözüküyor ama araştırırsanız bu destekleri almak için alacağınız destek kadar masraf yapmanız gerektiğini göreceksiniz. Diğer taraftan hangi sektörde olursa olsun bu destekleri alan ve memnun olan hiç kimse ile karşılaşmadım. Bir daha almayı düşüneni de duymadım.

Sizin forum sayfanızı bu yazı ile sabote ettim galiba. Ama bu kadar da yazdım. Şimdi göndermek konusunda kararsız kaldım. Dilerseniz bu yazıyı kaldırırım.
 
Salih bey, sizin gibi samimi ve değerli insanların yorumları benim için çok değerli. Bu yazınızla beni çok mutlu ettiniz. çok teşekkürler .
 
Yaptığınız ar-ge çalışmalarından dolayı ben teşekkür ederim. İnşallah tamamına erdirirsiniz.
 
Sonuç ne oldu diyenlere = ilgilenen firma yok.Türkiyede, kendinizden başka kimse, size yardım edemez ve etmez.
Bu olanda benim de zaten tahmin ettiğim bir durumdu:( Şu anda yazılım, bir kaç firmada başarı ile kuruldu ve çok iyi çalışıyor. Deneme süresi bitince, gelişmeleri burada bildireceğim.
 
Son düzenleme:
Tayfun kardesim ENDA ile gorusmen yonunde yazismistik. Onlar da mi ilgilenmedi?

NexusHD2 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst