Scada veya plc kendimiz öğrendiğimizde nasıl projlendiririz.

Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
Yani biz kendi çabalarımızla öğrendiğimiz fakat ilk iş görüşmelerine aktarmakta sıkıntı yaşadığımız bir durum. Genel de iş görüşmelerinde tecrübe istiyorlar. Bildiğimiz aktarmak için nasıl bir proje oluşturabilriz. Bunu İş başvurularına nasıl yansıtabilriz. Daha etkileyici ve açıklayıcı nasıl dikkat çekebiliriz?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
iş görüşmesine gittiğinizde kiminle görüştğünüz önemlidir eğer bir insan kaynakları müdürüyle görüşüyorsanız zaten sizin teknik bilginizi anlamayacaktır .Şayet bu işlerden anlayan bir Bakım mühendisine veya sorumlusuna yönlendirirse ona genel hatlarıyla bildiklerinizi anlatırsınız eğer bir proje çiz derse bir motorun ileri yönde start stop programını ladder diyagram olarak çizip elektrik projesinide programın alt tarafına çizip anlatabilirsiniz ayrıca uygulama yaptırırsa hangi plc de yaptıracağına bağlıdır siz mitsubişi plc biliyorsunuz dur o size siemens te yaptırırsa zorlanırsınız çünkü programda değişiklikler vardır ben iş yerimde iki değişik marka kullanıyorum birisi japon ıdec diğeri sıemens s7 200 ve 300 ayrıc a tıa portal 1500 kullanıyoruz semboller çıkışlar girişler farklı burada temel olan sizin plc temelini bilmeniz fakat karşınızdaki insanında sizi anlayabilmesi önemli sizden profosyonelce otur simenste şu programı yaz deyip sınava tabi tutması sizi zorlayabilir.Aslında önemli olan otomasyon işinde program bilgisi yanında sahadaki bilgide çok önemli her saniye program yazmıyorsunuz sensörler ,fotoseller,termokopullar bunların yanında elektrik bilgisi elektronik bilgiside olması lazım.Bütün bunlar çok önemlidir ve işe yeni başlayan birinde bunları eksiksiz istemek haksızlık olur bunlar zamanla olacak şeylerdir kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst