Scada Redundancy

fultek_salih

Fultek Temsilcisi
Katılım
2 Nis 2008
Mesajlar
315
Puanları
6
Yaş
52
Artık Scada projeleri gitgide daha da zorlaşıyor. Bir çoğunuzun duyduğu redundant kavramını daha iyi anlamanız için hazırladığımız yazının tamamını sitemizden görebilirsiniz. WinTr Scada Redundant Hakkında WinTr scada programının kesintisiz geliştirmeye devam ediyoruz. Diğer scada programlarında güçlükle yapılan bir çok işlem WinTr scada ile seç uygula mantığı içersinde kolaylıkla yapılmaktadır.

Redundant hot, warm ve cold olmak üzere üç farklı tip'de çalışır. WinTr redundant çalışmasında hepsini birleştirdik. Bir dostumun dediği gibi Full redundant olarak hizmetinize sunuyoruz.

WinTr Scada Redundant Nedir?
İki adet scada istasyonunun tam olarak yedekli çalışmasıdır. Server ve Client çalışma modu Redundant çalışmadan farklıdır. Client’lar tüm veya belirli Tag değerlerini server’dan okur veya yazar. Client ve Server birbirlerinden bağımsız olarak plc ve diğer otomasyon cihazları ile iletişim kurar. Redundant modunda ise iki bilgisayar birbirinin %100 yedeği olarak çalışır. Redundant partnerlerden bir tanesi plc ile iletişim kurduğunda diğer partner plc ile iletişim kurmaz. Tüm bilgileri partnerinden alır. Bir şekilde partner devre dışı kaldığında çalışmakta olan partner plc’ler ile iletişime geçer. Böylece her zaman bir scada istasyonu plc’ler ile iletişim içersindedir. Bu çalışma sistemi plc iletişimin yanında daha bir çok olay için aynı senkronizasyon içersinde gerçekleşir.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
merhaba Salih Bey ben winTr scada yükledim bilgisayarıma elimde plc yok bi simülasyon yapmam lazım nasıl yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz
 
Scada'nın çalışması için plc'ye gerek yok. Internal taglar kullanabilirsiniz. Scada'yı öğrenmek için sitemizdeki eğitim videolarını seyredebilirsiniz.
 
çok teşşekkür ederim Salih BEy
 
peki böylw bi sislemi yapabilmem ortalama ne kadar zamanımı alır
 

Ekli dosyalar

  • wintr_4k.jpg
    wintr_4k.jpg
    14 KB · Görüntüleme: 34
Size bağlı, daha önce operatör paneli veya scada programladıysanız 1-2 gün. İlk defa yapacaksanız 1-2 hafta olabilir.
 
ilk defa yapacağım plcde buna benzer bi sistemin proğramını yazdım görsel hali lazım onu hiç denemedim yapan biri ile de tanışmadım bakalım hayırlısı
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,919
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst