Scada PLC Yazılımı Yardım...

ideapro

Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
4
Puanları
1
mrb. arkadaşlar..Scada tabanlı plc ile proje olarak bazı motor devrelerini uzaktan kumanda edeceğiz. Bu nedenle touch screen bir tablet bilgisayarla gerekli kontrolleri yazılım vasıtasıyla yapmak istiyorum.....acaba bu konu hakkında yardım edebilecek var mı ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
tablet bilgisyarların bir çoğu android OS kulanıyorlar tam olarak kesin bir bilgi veremyieceğim fakat aklıma gelen size bir başlangıç noktası oluşturabilir.Öncelikle tablet bilgisyarlardan http tabnalı bir sayfa oluşturabilir ve kulanacağınız ara yüzelri http protokolüne yükleyerek kontrol edebilirsiniz bir diğer yol ise bilemiyorum ne kadar iş görür android tabanlı çalışabilecek bir opc server olabilrmi bilemiyorum bulduğunuz çözümü bizime paylaşırsanız sevinirim .Gecen sene Nurnbergte olan otomasyon fuarında siemensin böyle bir uygulaması vardı bu sene katıldığımda ayrınıtlı olarak bu konuda da sorularım olacak.
 
webserver özelliği olan bir plc kullanıp. bu cihazın ipsini modem üzerinden çıkış noktası yaparsınız (nasıl yapıldıgını bilemiorum)
herhangi bir tablet yada bilgisayarın web browserinden istediğin yerden cihaza ulaşabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst