Scada konusunda yardım

sfkr

Üye
Katılım
11 Şub 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
31
Herkese iyi akşamlar. ben Scada programını yeni öğreniyorum. birşey sormak istiyorum.
2 adet buton yaptım. bir adet çizgi çizdim. yeşil butona basınca çizginin rengi yeşil olacak. kırmızı butona basınca çizgi kaybolacak. ben ilk dediğimi yani çizgiyi yeşil yapmayı uğraşarak öğrendim. ama çizgiyi kaybetmeyi yapamıyorum. çok uğraştım ama olmadı. nasıl yapabileceğim hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sorun halledildi. teşekkür ederim.
 
merhaba arkdasım 2 türlü yapabilirsin çizgi kalınlık ayarına 0 yollayarak yada visible ayarına bir bit atayarak yapabilirsin.
 
hocam o konuyu foruma 3 defa yazdım halen uğraşıyorum olmuyor bir türlü nasıl yapğtığını anlatırsan çok sevinirim benim sorunum paralel bağlı kuplajlı 4 trafo var hepsi aynı baraya kapatıyor . buna göre enerjinin olduğu yer yeşil olacak ama olmuyor bir türlü yada ben beceremiyorum
 
renk runtimeda değişmiyorsa "global color sheme" sekmesini "no" yaparsan olacaktır.
butona bastıgında nesne kaldırmak istiyorsan display kısmına butona bastıgın tagı ata.ama tabi basınca gözükmicek birşekilde
true:no
false:yes
 
slm.
Arkadaşlar ben s71200 kullanıyorum. Dokunmatik bilgisayarımda benden scada yazılımıyla projemi tamamlamamı istiyorlar. Sorun ben delphi bilmiyorum. Scada sistemimde hareketli olması gerekiyor çok azda olsa. Sizin tavsiye edebileceğiniz bir program varmı? Lütfenn yardımcı olunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst