Scada başlangıç lütfen yardımcı olunuz.

Katılım
3 Ara 2011
Mesajlar
37
Puanları
1
Arkadaşlar Merhaba

Ben ilk defa Scada yapacağım.Size bu konuda sormak istediğim bir kaç soru olacak.
Benim sistemimde 2 adet c2000 delta sürücü 1 adet delta asda a2 servo sürücü ve 1 adet m701 emerson servo sürücü bulunmaktadır.Bu sistemlerin hepsi modbus ile haberleşmektedir. Ve ben tiaportal V13 kullanıyorum .

1) Benim scada yapabilmem için ayrıca bir sisteme (cihaza) gerek var mı?

2) Tia portal v13 ile bu işi yapabilir miyim ?

3) Sistemde kullanacak olduğum bilgisayar dada tia portal proğramının yüklü mü olması gerekiyor kullanacak olduğum bilgisayar için gerekli olan proğram yada özellikler nelerdir.

Bu sorularımı cevap vermenizi rica ederim.Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar .
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
mehmetozdamar16 Merhabalar;

TİA portal Siemens 'in PLC progralama,HMI Programlama,SCADA,ve Sürücülere bağlanmak için kullandığı ana yapıdır.Sizin scada için portalın wincc advanced yada professionel versiyonlarının yüklü olması lazım,bunların yüklü olmadığı TİA portal da olur basic versiyonudur.
Elinizdeki TİA eğer professional ise her türlü yaparsınız,diğer türlü HMI ekranı olarak simulasyon yaptırırsınız bu da çoğu yerde iş görür.

Kolay Gelsin
 
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Hmı olarak simülasyon proğramında yapabilirsiniz demişsiniz. Bunun için sistemde hmı olması gerekiyor mu?
Haberleşme nasıl sağlanıyor?
 
HMI sümülasyon yaparken basic paneller için modbus tcp diğer paneller için modbus rtu ve tcp beraber simulasyon yapabilirsiniz,çünkü sizin kullanacağınız sürücüler modbus destekliyor,gerçi delta can open da kullanıyor ama siemens de can open direk driveri yok.
 
Simülasyon yapmam için sistemde hmı olması gerekiyor mu? Kullanacak olduğum bilgisayardada tıa portal mı olması mı gerekiyor(sistemde kullanacak olduğum bilgisayar, yazılım yapacak olduğum bilgisayar değil).
 
Hmı var ise sümülasyon olmaz direk kendisi çalışır,simulasyon yapmanız için TİA editörü olmak zorunda,
 
6ibğiüi9çi09ğği0iii0iüğiğiiğ,,,,, . C.
Simülasyon yapmam için sistemde hmı olması gerekiyor mu? Kullanacak olduğum bilgisayardada tıa portal mı olması mı gerekiyor(sistemde kullanacak olduğum bilgisayar, yazılım yapacak olduğum bilgisayar değil).
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst