Sayisal Sistem Tasarimindan acele 5 sorum var yardim edebilr misiniz?

serinoz

Üye
Katılım
29 Haz 2013
Mesajlar
42
Puanları
1
1)Sadece Tam Toplayıcılar (Full Adders) kullanarak yedi bitlik bir giriş için çift eşlik biti (even parity bit) üreten bir mantık devresi tasarlayıp çizin. En az sayıda tam toplayıcı kullanın.

2)BCD’den 3-fazlasına (excess-3) çevirici tasarlayıp devresini çizin. Tasarımınızda sadece 2×4 kod çözücü(ler) (decoder) ve VEYA (OR) kapıları kullanabilirsiniz.

3)4 bitlik bir sayının karesini alan bir mantıksal devre tasarlayın. Kullanacağınız toplayıcıların hepsi aynı bitlik olmalıdır (örneğin 4-bitlik veya 8-bitlik ikili toplayıcı gibi). Tasarımınızda devre elemanlarından mümkün olan en az sayıda ve en az bitlik giriş/çıkış olacak şekilde kullanın.

4)Sadece beş adet 3´8’lik kod çözücü (decoder) kullanarak bir adet 5´32’lik kod çözücü tasarlayın (başka bir devre elemanı kullanamazsınız). Mantıksal 1 girişlerinin size verildiğini kabul edebilirsiniz.

5)İki adet dört bitlik toplayıcı çıkarıcı, iki adet VE kapısı ve bir adet VEYA kapısı kullanarak bir adet BCD toplayıcı tasarlayın (başkaca bir devre elemanı kullanamazsınız). Mantıksal 0 girişlerinin size verildiğini kabul edebilirsiniz.
 
M.Morris Mano
Sayısal Tasarım
Literatür yayınları aradığın herşey bu kitapta
 
Tesekkurler :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst