Saygı değer Hocalarım ve Kendini elektroniğe adamış arkadaşlar..

system16

Üye
Katılım
21 Şub 2009
Mesajlar
308
Puanları
1
Öncelikle Çalışmada bulunan tüm arkdaşlara Kolay gelmesini dilerim...
Elektronik bölümü öğrencisiyim. son zamanlarda aklıma takılan dh dogrusu olup olmayacagını bılmedıgım bı konuda sızden fıkır almak ıstıyorum. malumunuz kı cevremızde ıslemcı ve bunların programlanması ıle ugrasan bır cok kısıler var.. bu değerli kişiler kendı kendıne program yazan bir sistem geliştirebilirler mi ? ben bunu robot olarak dusundum. demek istedğim örnek ile bir robot tasarlıyorsunuz ve dha sonra bu programlanan robot kendı uzerınde bulunan cesıtlı sensorlerın algıladıgı verı ıle bellı bı dıyagram ıcerınde kendı program yazıp kendıne uygulayamaz mı ?

Bunu bir çeşit yapay beyin olarak dusunebılır. Insan beynı gbı dusunup kendı karar verıp tekrar kendi uygulayacak.. asla bir ınsana baglı olmayacak.. Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler
 
Arkadaşım söylediğin şey imkansız olmasada günümüz teknolojisiyle gerçekleşmesi çok zor olan birşey. Herhangi bir robota sıfırdan yazılım yazmak bile çok zorken. Robotun kendi yazılımlarını kendisinin yazmasını sağlamak çok daha zor. Ayrıca bu söylediğin şey yapay zekayı aşıp düşünen makinalar yapmak gibi birşey gelecekde gerçekleşme ihtimali olsada şuan için yapılamayacağını düşünüyorum.
 
Hocam birde bügün gezerken gözüm buna takıldı

İnsandan çok daha akıllı!
İsveçli bilimadamlarının geliştirdiği bir program dünyadaki insanların yüzde 96'sından daha akıllı...

University of Gothenburg'da İsveçli bir grup bilimadamı "150 IQ puanına sahip" bir yapay zeka geliştirmeyi başardı.

Geliştirilen program, sözlü olmayan, örneğin belirli şekil veya sayıların diziliminden sonra, hangi şekil veya sayının gelebileceğini tahmin etmeyi temel alıyor.

Program, insanların görebildiği desenleri görebilmek için bir takım desen algoritmalarından faydalanıyor.

Ayrıca soruları test çözer gibi şıklar arasından seçim yapmak yerine desenlerin psikolojik bir modelini oluşturuyor ve sonuca varmak için mantık yürütüyor. Bu sayede görsel tabanlı sorularda performans düşük olsa da, matematiksel sorularda dahice puanlar elde edebiliyor.

Program, finansal veri gibi psikolojik özelliğe sahip olan alanlarda kullanılabiliyor ancak bazı kısıtlamaları da var. Örneğin psikolojinin dahil olmadığı hava durumu verilerinde o kadar da iyi çalışmıyor.

Kaynak: yahoyt
 
Arkadaşlar yapay zeka ile ilgili şimdiye kadar hiç yapılmamış bir proje bulup yapmam gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz? Nasıl bir araştırma yapmam gerekiyor? Mekatronik bir uygulama olması lazım
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst