Sayaçlar hakkında!!!

myurdabak

Üye
Katılım
31 Ocak 2008
Mesajlar
498
Puanları
1
Arkadaşlar işletmemizde elektrik saatlerini değiştirmemiz gerekiyor.Böyle günlük harcadığımız enerjiyi gösterecek kayıt edicek enerji analizörlü bir saat var mı?? Varsa nerden bulabilirim?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Enerji analizör olarak Entes marka uygun maliyetli ve iyidir sitesinden istediğin özelliklerde bir model seçebilirsin.Ben harmonik ölçümünde kullanıyorum ayrıca söylediğin enerji kullanım tablolarıda mevcut .
 
Teşekkür ederim ama Sayaç üzerindemi peki?Bana sayaç üzerinde lazım
 
Teşekkür ederim ama Sayaç üzerindemi peki?Bana sayaç üzerinde lazım

Slm bildiğim kadarı ile yok . sayaç firmalarının internet sitelerine göz atın .

Enerji Analizörü - Süzme Sayaç
Enerji analizörleri ile birden çok analog ölçü aletinin yaptığı ölçümlerden çok daha fazlasını (Güç, PF, frekans, harmonik, enerji....) tek bir cihaz ile yapmak mümkündür. Yapılan ölçümler çok daha hassas yapılabilmekte, ölçülen değerler bilgisayardan anlık olarak izlenebilmektedir.Ayarlanma kolaylığı, kullanıcı gereksinimlerine uyarlanabilirliği ve şebekelere kolayca entegre edilebilme özelliğiyle enerji analizörleri; çok geniş bir kullanım alanına sahiptir. Örneğin fabrika içerisindeki 3 trafoya ait elektrik parametrelerini bilgisayar üzerinden birebir izleyebilirsiniz.

Enerji analizörü kullanmakla hem maliyetler azatlığı gibi,pano üzerindeki görüntü kirliliği ortadan kalkmakta ve kolay montaj sağlanmaktadır.

Enerji analizörleri çok tarifeli ölçüm yapabilmekte ve analizör üzerine eklenecek kartlar ile röle çıkışı, Modbus haberleşmesi, analog çıkışlar elde edilebilmektedir. Analizörler bu özellikleriyle enerji izleme ve kontrol sistemlerinin en önemli parçalarından birini oluşturmaktadırlar.

Süzme sayaç olarak da adlandırılan enerji analizörleri iş merkezleri ve sitelerde; tüketicilerin tüketimlerine göre bölerek tahsil etmek, makine başına konarak tüketilen enerjiyi görmek için kullanılır. Süzme sayaçlar elektrik şirketlerince ölçümlerin yapılıp ücretlendirildiği noktalarda kullanılamaz. ALINTIDIR
Enerji Analizörü, Süzme Sayaç, Enerji Otomasyonu, Enerji İzleme, Enerji, Enerji Scada, Sistemi
 
harmonik ölçümü gerekmiyor ise köhler ael.tf.09 marka model sayacı al bağla cosfi değerini de ölçüyor ve ölçüm için onaylanmış bir cihaz maliyetide 95,00 tl ile 115,00 tl arası değişiyor. analizör fiyatları çok daha fazla. kullandığın akım trafo ve otomat aynı zaten
 
tşkler arkadaşlar sayaç olayını hallettik.
 
kullanım yerinizdeki kullandıgınız enerji miktarını( gerilim- akım -cos&-watt-frekans..vb)degerlerini analizör ile görmeniz elbette mümkündür fakat prekende satış sözleşmesi yaptıgınız lisan sahibi olan elektrik tedarikçiniz ile aranızdaki anlaşmaya göre ayrı bir süzme tabir edilen elektrik sayaçını kullanmanız ilgili mevzuata göre usulsüz elektrik kullanımına girmektedir
 
Enerji analizörlü saat deyimi, şöyle olmalı sanırım gerçek zaman saati ve takvim bilgilerine göre enerji sayaçlarını içinde barındıran enerji analizörü demek istediniz sanırım, Acuvim-Cl serisi cihazlar sizin işinizi çok rahat görecektir. Bunlar birden fazla ise bir noktadan toplayıp izlemek ise bedava. Yani Scada yazılımı bedava.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst