Sayaçların Ev Dışına Taşınması

mef3000

Üye
Katılım
29 Nis 2008
Mesajlar
228
Puanları
1
Yaş
39
bugün sayaç okumaya gelen görevli 1 ay içinde elektrik sayacının dışarı taşınması gerektiğini söyledi.Bunun yasal bir dayanağı var mıdır?Yoksa bu elektrik dağıtım firmasının keyfi bir uygulaması mıdır?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik iç tesisleri yönetmeliği madde 18 bu konuyu düzenlemektedir.Madde l8 - (Değişik fıkra : RG 25/10/1996- 22798) SAYAÇ VE SİGORTALARIN BÜYÜKLÜĞÜ VE YERLERİNİN BELİRLENMESİ Sayaç, kofre ve besleme hattı koruma elemanlarının türü, büyüklüğü nereye konulacağı, besleme hattının yapıya nereden gireceği proje onayı sırasında işletmece belirlenerek projeye işlenir. Konut dışı tesislerde (hastane, iş merkezi, okul vb.) bunların yeri işletmenin onayı alınmak kaydıyla değiştirilebilir. (Değişik fıkra : RG-16/06/2004-25494) Elektrik iç tesislerinde kullanılacak sayaçlar yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine uygun olmalıdır. (Ahır, kümes gibi basit tarım binaları, barakalar, basit köy evleri ve geçici olarak elektrik verilen şantiye, lunapark ve benzeri abonelikler hariç) Çok basit tarım binaları, barakalar, basit köy evleri hariç yapı bağlantı kutusuna (ana buat veya kofre) yangın koruma, sayaç kolon devrelerine ise hayat koruma eşikli, düzeneği ile birlikte termik manyetik şalter veya otomatik sigorta (ayrı ayrı veya birlikte) konulmalı ve tüm koruma düzenleri arasında seçicilik sağlanmalıdır. Yapıda tek sayaç varsa, kofre tesis edilemez. Bu maddeye aykırı olarak yapılan tesise işletme kesinlikle elektrik vermez.
 
bugün sayaç okumaya gelen görevli 1 ay içinde elektrik sayacının dışarı taşınması gerektiğini söyledi.Bunun yasal bir dayanağı var mıdır?Yoksa bu elektrik dağıtım firmasının keyfi bir uygulaması mıdır?

Elektrik aboneliği için yaptığınız başvuruda imzalamış olduğunuz bir sözleşme vardır. Bu sözleşme 4628 sayılı elektrik piyasası kanununa atıfta bulunur. Kanunun sormuş olduğunuz soruya cevap niteliğindeki maddesi aşağıdadır;

Sayaç yeri
MADDE 17 — (1) Sayaç ve ilgili ölçü aletlerinin yeri, ilgili mevzuat çerçevesinde dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler tarafından belirlenir. Sayaç, ilgili tüzel kişinin kolayca okuyabileceği şekilde tesis edilir.
 
yasal dayanağı vardır kolay gelsin
 
yasal dayanağı vardır.
ben proje tesis'de iken: yeraltı çalışması yaptığımız hat boyunca bu işlemi uygulatırdık.
apartman gibi mesken sayısının çok olduğu yerlerde sayaçları toplu olarak girişe yakın bir yere taşıttırırdık.
bazı kişiler arıza çıkartsada bu işlemi yaptırtıyorduk sonuçta bizde yukarısından bu konuda talimat alıyorduk.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,599
Kullanıcılar
449,928
Son üye
welat karzan

Yeni konular

Geri
Üst