sayaç ve kompanzasyon akım trafosu sırası hakkında

cglryzc

Üye
Katılım
15 Kas 2006
Mesajlar
101
Puanları
1
Yaş
39
Konum
ARTVİN
Merhaba Arkadaşlar;

Kompanzsyona ait akım trafosu ile sayaca ait akım trafosunun bağlantı sırası önemli mi? Yani önce sayacınki sonra kompanzasyon panosununki olmalı gibi bir şart var mı?

Teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kompanzasyon panosunun besleme kablolarının , sayaç akım trafolarından sonra alınma zorunluluğu var. Ama akım trafoları açısından sayacın veya kompanzasyon rolesinin akım trafolarının birbirinde önce veya sonra olması önemli değildir. Önemli olan devreye giren indüktif ve kapasitif yüklerin ikisininde sayaç tarafından görülmesi...
 
Kompanzasyom akım trafolarını, sayacdan sonra (mühürlü bölgenin dışında) baglamanız gerekır. Sadece, sabır kondansatör gurubunuz varsa, bu akım trafolarından önce, sayacdan sonra baglayınız.
 
Kompanzasyom akım trafolarını, sayacdan sonra (mühürlü bölgenin dışında) baglamanız gerekır. Sadece, sabır kondansatör gurubunuz varsa, bu akım trafolarından önce, sayacdan sonra baglayınız.

Aynen katılıyorum.ölçü akımtrafoları mühürlü bölmede kompanzasyon akım trafoları ise herhangi bir arıza ve müdehale olasılığından dolayı mühürsüz bölmede olmalıdır.bunlara ilave panoda enerji analizörü yada ampermetre var ise bunların akım trafolarının kompanzasyon akım trafolarından önce olmalıdır analizör yada ampermetre nin daha hasas ölçmesi için
 
mrb
tedaştan alınan abone denetim raporuna göre;
genel kontrol amaçlı gelindi yapılan kontrolde akım trafolarının 2 tanesi 100/5 1 tanesinin 150/5 olduğu tespit edildi.Aboneye akım trafosu temini için bilgi verildi (çarpan hatası dolayısıyla hatalın ölçülen dönem EPDK nin ilgili hükümlerine göre aboneye fatura edilecektir.
diye bir rapor geldi bu konu hakında bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.
 
Çarpanınız 30 ise,cezayı zaten ! ödemişsiniz ! 20 ise,hesaplanacak cezayı ödeyeceksiniz.Ucuz adamla! çalışmanın sonucuna katlanacaksınız.Usulsüzlük cezası da ilaveten gelebilir.Dua edin,savcılığa bildirmesinler.
 
Arkadaş . Eski Mühür sökülmüş ise ebet kontrol sizin elektrikçiniz gerçekten aptalmış. Cezai muayede olabilirdi yok bu olay sonradan farkına varıldı ilk teaş mühürü üzerinde ise bi bok yapamazlar. Mühür için gelen kişiler proje ve yönetmeliğe uygunluğunu kontrol ettikten sonra olur vermeleri gerekir. Yani Mühürlemesi. Fark talep edilebilir . Ama ceza..... Dedimya eski mühür üzerinde ise asla ceza yazılamaz. İtiraz edin.. Birileri üçkağıt yapıp cezayı size yıkmasın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,558
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst