Sayısal Entegre Devreler

hamdisuat

Üye
Katılım
26 Eyl 2011
Mesajlar
188
Puanları
1
Yaş
66
Bu konuya yeni başladım elimdeki kaynakta 4 AND devresi ve bir 14 ayaklı entegre girişleri olan bir "Baskılı Devre" şekli verilmiş. Buradan yola çıkarak, amaç "entegreden alınan verilerle 4lü bir AND devresi çıkışı oluşturulacaktır" denilebilir mi? Yoksa tam tersi bir durum mu söz konusu?
 
Sayın hocam, elimdeki kaynakta; "kullanacağınız entegre çift girişli 4 NAND devresi veya kapısı içermektedir" "Entegre devrede FLH101, T102B1, 7400 simgelerinden birini bulabilirsiniz" yazmakla beraber, elimdeki entegre devre üzerinde "M74HC0081 ve GK7181NV" ibareleri mevcut.
 
Hocam çalışmanıza bakacağım.(önce internet indirme hız sorunumu çözmem lazım) Aslında, bu devrelerin, 2 girişli, ve olası 4 koşuldan birinin ya da bir kaçının "H" veya "1" olması durumunda Q çıkışının da duruma ya da devre özelliğine göre "1" ya da "0" olacağını öğrendim.(umarım doğru anlamışımdır) Soruma dönersem, bir baskılı devrede 4 AND kapısı ile 4NAND kapısı içeren bir entegrenin bir arada olmasının mantığı bana karmaşık gelmişti ama sanırım iyi ifade edemedim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Hocam bir sorum olacak urastım bi türlü cıkamadım ısın ıcınden Soru sole..Bir Havuzda 2 sensor var ustteki sensör 0 iken musluk kapalı alltaki sensör 0 iken musluk acık..alttakı sensor 1 iken musluk acık ustteki sensör 1 iken musluk 0 yani havuz musluk la ilgili bi soru bu nasıl bi dogruluk tablosundan cıkacgımı bulamadım yani giriş cıkıs nasıl olacak cozemedım yrdımcı olursanız sevinirim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bence bu soruyu size soran kim bilmiyorum ama asıl problem onda olabilir, bu havuz hiç dolmaz. Anlamadığım diğer nokta da bu <br> leri de aynı kişi mi verdi, soru ile ilgili midir?
 
not: hoca hakkında yorumum su götürür, ancak 5 ayda 1 mesajla doğrudan lojik devrelere girmek ve bu derece öğrenci olabilme sabrını göstermek bir erdemdir, tebrik ederim (ya da sitemizin tarih ayarlarında bir arıza olmalı)
 
şöyle başlayım <br> html kodtur. satir atlar ben bunu normal yazdım sonra kopyala yapıstır yapınca benım enterları <br> yaptı ...

2) Soru Aslında Sekile anlatılsa daha ii olur :)

3) Hoca Prof. bence soruda problem yok


SORU : Havuz 1 ve 4 metrede 2 Sensör Var. su varsa sensörler lojik 1 yoksa lojik0 olsun deniyor. 4 metredeki sensör eger 1 ise vana kapalı kalsın (4 1se 1 de 1dir. )

Eger 4 metredeki sensör 1 ise 1 metredeki 1ise vana gene kapalı..

her iki sensör de 0 ise o zman vana 1 olacak 1 ve 4 metre 1 oldugunda vana kapanacak...

olay bu bildiğiniz havuz bossa vana acılacak doluysa kapalı kalacak :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst