Sayı formatı hatası

Katılım
1 Mar 2013
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
53
arkadaşlar bildiğiniz üzere benim modbusla ciidi sorunum var . 4 aydır çözmüş değilim . schneider poverlojik dm6200 analizatörü Siemens s71200 plc ile haberleştirmeye inat ettim. ama olmadı bir türlü. diğer analizatörleri haberleştiriyorum sorun yok . poverlojiki modscanda haberleştirebiliyorum sıkıntı yok . ama ne zaman plcye bağlasam acaip bir sayı formatı okuyorum . ve bunu hiç bir şekilde izleyemiyorum . şöle bir sayı frmatı çıkıyor. manuelinde real olduğu yazıyor. ama real bir sayı değil bu . acaba sorun ne olabilir .
şimdiden teşekkür ederim
 

Ekli dosyalar

  • analizarör.jpg
    analizarör.jpg
    21.2 KB · Görüntüleme: 54
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
merhaba;
fikir vermek açısından yazıyorum sadece yoksam tam bilniyorum cihazı.

yerinde olsam bildiğim bir degeri mesela Metering - FrequencyF Frequency, Hz 3915 Float degerini hex olarak okurdum .

bildiğim bir deger oldugundan neden oldugunu anlamana yardımcı olabilir.
 
Eğer herhangi bir hücrede ##### veya 1,2E+08 şeklinde E’li bir ifade ile karşılaşılırsa, hücreye girilen sayısal değerin hücreye sığmadığı anlaşılmalıdır. Bu sorunun giderilmesi için sütun genişliğinin arttırılması gerekmektedir.
Alıntıdır.
siz sorunca direk excel de zaman zaman karşımıza çıkan bu hata aklıma geldi ve araştırdım. bir denemenizde fayda var derim
 
eğer sayı duble wort alanında ise (Örneğin db1.dbd10 gibi) bu sayıyı iki adet word adresinde izlemeyi dene. (Db1.dbw10 ve db1.dbw12 gibi) çünkü; word alanlarından biri adres işareti diğeride sizin aradığınız sayı ve veya word alanlarından biri tam sayıyı diğeri ondalık kısmı ifade ediyor olabilir. (bakınız ieee 754 floating point formatı)
 
Şayet çok önemli değilse tüm değerlerinizi "abs" süzgecinden geçirin. Aksi taktirde division ve compare bloklarında hatalar çıkacaktır.
İlk önce değeri okuyun daha sonra işlem yapmaya çalışın.
Belki zero division error, data over flow gibi abuk sabuk hatalar görebilirsiniz.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst