Sarı-yeşile toprak diye güvenmeyin

Sarı-yeşil ve mavi rengin birlikte olduğu her yerde ben: Sarı-Yeşili toprak, maviyi nötr yaparım.
Geçen hafta iki farklı olayla karşılaştım. İkisinde de adamlar sarı-yeşille motorun faz beslemesini yapmışlar, kahverengi ile de topraklamayı (Toprak rengi ya ondan her halde...)
Elektrikçiliği kasaptan öğrenince böyle oluyor olsa gerek :)
 
Konu epeyce eskimiş ama. Bi arkadaş Kahve renginin toprağa benzediğinden toprak olarak bağlandığını yazmış. Ben kurallara riayet ederim.Kızacaksınız ama bence bunu bağlayan kişi biraz haklı. Mantıken kahve rengi toprak rengine çok benziyor.Sıradan insanlara sorsanız herkes kahve renginin toprak olacağını söyler. Bence TSE yeniden bi düzenleme yapıp, Kahve renginin toprak, sarı/yeşilin nötr, Kırmızı-Siyah-Mavi faz olmalı ve gri, beyaz bilmem sarı gibi başka renkte de kablo üretilmemeli. Her zaman kurallar doğru olmayabiliyor, ihtiyaç neyse kural ona göre konulmalı. Elinize kahve, siyah, gri, mavi, sarı/yeşil olan bi kabloyu sıradan bir şahsa veya birçok elektrikçiye gösterin ilk refleksle çoğunluk kahveye toprak diyecek. Saygı bizden olsun.
 
Bizim evde de siyah toprak sari yeşil nötr faz mavi renk.:)butun prizlerde
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok da kötülemeyin. Beterin beteri var. En azından adamlar izoleli kablo kullanmış. Benim eski evde topraklama kabloları çıplaktı. Adamlar üşenmeyip onca kabloyu soymak için uğraşmışlar. Helal olsun adamlara. Ne diyim başka
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,845
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst