Sarım Uygulaması

bybugu

Üye
Katılım
25 Mar 2010
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba Arkadaşlar;

Fast ile iletişime geçmeme rağmen konu ilgili herhangi bir çözüme henüz ulaşamadım.Daha doğrusu konuyu pek kavrayamadım.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Öncelikle Soldaki merdane de desenler bulunmakta ve kumaş üzerine baskı uygulayarak kumaşı ittiriyor.Sağdaki 2 merdane ise kumaşı aynı gergilikte sarması gerekiyor.
Fakat motor rpm ve redüktör oranları farklı olduğu için bir türlü aynı hızları yakalayamadık.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
ben soruyu yanlış anlamadıysam en azından bir tanesine inverter takıp diğerinin hızına eşitleyebilirsin.
 
Zaten 2 motorda da inverter var.Fakat yinede aynı hızı yakalayamıyorum.Rampa süreleri,rpmleri ve redüktör oranları büyük bir sorun.VFD-VE serisi inverterle kapalı çevrim modunda sürmeyi düşünüyoruz.Ama farklı yöntemlere açığız.Teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığın için.
 
bu sağdaki 2 li merdane ne ile tahrik oluor? arada kayış kasnak varmı?bu encoder lar sürücünün encoder kartına girip hız kontrolü yapıormusunuz?hiç olmadı hepsini sökeceksin mekanik düzeneğinizi bilmiyorum ama ASDB serisi servo serisi ile motorları direk mile bağlayıp(aynı orada redüktör ile mümkünse) deneyeceksiniz.
 
Merhaba iki merdane arasına gergiyi hisseden bi mekanızma üzerinden analog sinyal ile hızların 1 sabit tutup diğerini ayarını değiştirerek bu işi yapabilirsiniz diye düşünüyorum.tekstil makinalarında benzer sistenler görmüştüm.
 
SAğdaki 2 merdane Dişli ve zincir aksamıyla tahrik almakta.Redüktör çıkış devri ile merdaneler aynı devir de dönmektedir.
Solda ki merdane de yine kendi redüktöründen dişli ve zincirle tahrik almış olup,kendi redüktörü ile aynı devri yapıyor.

Şimdi VFD-VE serisi bir inverter aldık.Bir de encoder kartı aldık.Soldaki merdaneye master dersek;

O merdaneye ait redüktörün çıkışına bir encoder bağlayıp,encoderin uçlarınıda encoder kartına bağlayacağım.VFD-VE serisi inverteri de TORK Kontrol + Encoder moduna alıp,akımını düşük tutucam.Tabi encoderi redüktör çıkışına bağladığım için redüktör oranını vfd-ve inverterine tanıtıcam.

Burada aklıma takılan bu tork kontrolü ince kumaşların gerginliğini anlayabilecek kadar hassasiyette bir kontrol gerçekleştirebiliryor mu acaba? (İçimden bir ses,tak diyor havalı motoru ayarla 3 bara çeksin dursun,çekemediği yerde kalsın)
 
kumaş sarıldıkça çap büyüyeceğinden, kumaş hızını sabit tutmak için devirini de değiştirmek gerekecek. manyetik kavramalar mevcut. sarılan tambura bunlardan koysanız sabit momentte çekerek kumaşı sabit gerginlikte tutabilir sanıyorum.
 
Son düzenleme:
kumaş sarıldıkça çap büyüyeceğinden, kumaş hızını sabit tutmak için devirini de değiştirmek gerekecek. manyetik kavramalar mevcut. sarılan tambura bunlardan koysanız sabit momentte çekerek kumaşı sabit gerginlikte tutabilir sanıyorum.

Kumaşın çapı değiştikçe sarmada herhangi bir problem olmuyor.Çünkü 2 merdane üzerine siz boş bir rulo koyuyorsunuz,kumaş 2 merdane üzerinde dönen ruloya sarılıyor.Dolayısı ile çap etkilemiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst