Santiye: Tarihi bina, Muzeden Magazaya Donusum

synyalsal

Üye
Katılım
28 Eyl 2007
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaslar destege ihtiyacim var,

Yeni baslayacak bir projemiz var, 3000 m2'lik bina tarihi ve muze olarak kullanilmis. Fasat haric tum bina demonte edilmis, elektrik mekanik tesisatlar sokulmus, bina restorasyon firmasi tarafindan restore edilmis, restorasyon esnasinda yeni projeye gore elektrik, mekanik tesisat yenilenmis. Bina su anda bos, tesisat hazir, panolar hazir, kabolar hazir, fan-coil, ahular hazir, ama lamba, anahtar-priz gibi son montajlar duruyor, yapilmamis hala. Bu masraflarin tamami bina sahibi tarafindan karsilanmis ve nasil oluyorsa bedelini de devletten tahsil etmeyi basarmis.

Bizim isverenimiz binayi kiralamis ve prestijli konfeksiyon magazasi acmak istiyor. Eski projedeki tesisata uygun olarak kendisi yeni bir proje hazirlatmis. Yalniz cekilmesi gereken yeni kablolar var, ve eski tesisatta oynanmasi gereken, degistirilmesi gereken bazi yerler var.

Eski tesisati dolastim, iscilik ucuncu sinif. Iscilik hatalari var. Kablo ekleri icin izolasyon yapilmamis, yerde buat icinde ekler yapilmis, simdi oralara sap dokulecek ve beton icinde kalacak, mudahele imkani olmayacak. Borulu yapilan tesisat yine standartlardan cok uzak, ya boru cok uzun ya boru tikali ya borular kivrimli cekilmis, yada arada kirik noktalar var.

Ben isverene butun tesisatin sokulup yeni tesisat yapilmasi gerektigini soyledim. Tarihi bina oldugunu elektrik tesisatini da restorasyon lisansi olan firmalarin yapmasi gerektigini soyledi. Bu tesisatin sokulmesini istemiyorlar. Bu haliyle kabul edip ustune yeni projeye gore yeni sistemimizi kurmamizi istiyorlar.

Ben bu haliyle kabul edemeyecigimi soyleyip projeden cekilmeyi dusunuyorum. Akil akildan ustundur, radikal bir cikis yapmadan once sizlerede bir danisiyim istedim.
 
dostum bu tür tarihi yerlerde çalışma yaparken çok dikkat et çünkü bu tür yerlerde çalışma yapabilmen için anıtlar yüksek kurulundan izin alman gerekiyor. bu izni de almak çok zor. eğer izin almadan işlem yaparsan da çok ağır cezai müeyyideleri var. bilgine iyi çalışmalar
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,555
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst