Sanayi Prizine bağlı motor dönmüyor

Ercoze

Üye
Katılım
27 Kas 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
50
Arkadaşlar fabrikada şöyle bir problemimiz var;

Bazı sanayi tipi prizler motorları döndürmüyor. Prizlerin herşeyini kontrol ettim, elektrikle alakalı hiçbir sorun yok, sigortalarında gevşeme de yok. Diyelim ki yatar daireyi başka prize bağlıyorum, sorunsuz çalışıyor, bu prizlere bağladığımda, motor kalkmaya çalışır gibi titreme yapıyor kalıyor. Bu neden kaynaklanabilir, yardım rica ediyorum.
Edit: Bu arada prizi ölçtüm 3 faz da nötr arası 220 veriyor ancak mesela R ile S ve T arasında 396 değeri alıyorum ama S ve T arasında değer alamıyorum sıfır veriyor.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Aldığınız olcumler teknik adamı kilitler nitelikte. Tavsiyem r,s,t fazlarıyla toprak gerilimini ölçün. Bir terslik yakalayamazsanız seri lamba kullanmanızı tavsiye ederim.
 
Video çekip atabilirmisiniz.?..yazdıklarınızı gormeden inanasim gelmiyor:)
 
Prize aynı fazı dağıtmıştır, yani orada zaten 2 faz vardır.
Yani senin dediğine göre orada S-T fazı aynı faz.
Fazın biri yok.
Teşekkür ederim, kabloyu takip edip ara bağlantıda dediğiniz sorunu buldum. Bağlayan arkadaş hangi kafayla yapmışsa fazın birini prizin iki ucuna dağıtmış, bağlantıları düzeltip fazları düzgün bağlayınca sorun çözüldü.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst