Samsung TV ve Kaçak Akım Rölesi

Rux

Üye
Katılım
10 Eyl 2018
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba arkadaşlar

Yeni bir daireye taşındım ve elektrikle ilgili sıkıntı yaşıyorum. Yardımlarınız benim için çok önemli.

Yeni aldığım televizyon bir hafta boyunca sıkıntısız çalıştı ancak geçen gün kaçak akım rölesi attı bir anda. Tüm cihazları söktük bütün gün uğraştık sonra sorun kendiliğinden çözüldü sandık ama aslında tv prizini ve antenini söktüğümüz için çözüldüğünü anladık.

Güncel durumda televizyon uydu anteni takılmadan çalışırken hiçbir sorun yok. Uydu anteni takılınca da bazen hemen sorun olmuyor ama bazen takar takmaz bazen de taktıktan sonra tvyi biraz oynatınca kaçak akım rölesi atıyor. Elektrikçi arkadaş ölçtüğünü sorun olmadığını söylüyor. Televizyoncu da tvden olamayacağını uydu kablosuna çatıdan su sızmış olabileceğini söylüyor ancak 160 dairelik yerde sadece bende sorun var. Kaçak akım rölesi Schneider marka yani kaliteli.

Televizyonda değilse sorun bunu nasıl bulabilirim? Servis gelirsek ve tvde değilse servis ücreti alırız diyor. Bunla da uğraşmak istemiyorum açıkçası. Önerileriniz nelerdir?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Uydu kablosuyla kaçak akım rölesinin bir alakası yok uydu, lnb den yada multiswichlerden gelen düşük gerilim kablosu yani kaçak akım rölesiyle ilgisi olmaz, varsa bir sorun tv yi taktığınız prizde vardır, uzatmayla yada tasıyabılıyorsanız başka bir prize(kacak olmayan baska cihazları çalıstırabilen bir priz) takın tv yi öyle deneyin gene atıyorsa tv arızalıdır, atmıyorsa tv nin takılı olduğu prize bakmakta fayda var prizi elektrik işini bilen birine açtırın bağlantılara bakın, buat bağlantılarına baktırın gene sorun yoksa sigorta kutusuna baktırın kabloların ucunu boşaltıp birbirine temasetme olayı varmı multimetreyle bakın falan, elektrikçi arkadaş büyük ihtimalle faz nötr toprak gerilimlerine bakıp sorun yok dedi, kaçak akım öyle bulunmaz özeş cihazları var yada seri lambayla manuel olarak kaçak verip test yapmak lazım
 
Uydu kablosunu takınca sorun oluyorsa elektrikçi arkadaş doğru tespit yapmış gibi geldi televizyon ve uydu cihazlarının fişleri topraklı değildir bu nedenle diğer topraklı cihazlar gibi gövdede oluşacak kaçak la kaçak akım atmaz zaten cihazların dışı plastik ama içlerinde elektronik devre var ve bu devreye su veya başka bir şekilde toprak kaçağı oluşursa kaçak akım atabilir!160 daire de olmaya bilir bu sizin dairenize denk gelebilir bu elektrik nerden ve nasıl arıza yapacak bulmak ve kestirmek çok zor!Ama anlattığınızdan elektrikçi haklı geldi bana uydu santrali ile aranızda çok mesafe var mı?Eğer mesafe kısaysa kablo değiştirin ama mesafe çok uzaksa kablo yu elle kontrol edin ıslaklık var mı?Anten kablosunun bağlatı yerlerinde paslanma var mı kontrol edin!Bir de uydu cihazının denemek amaçlı olarak başka bir cihazla değiştirin cihaz arızalanmış da olabilir bu nedenle anten kablosuna nötr den bile kaçak verse kaçak akım atacaktır başka bir cihazla denediğinizde sorun yoksa arıza uydu cihazında çıkacaktır!Yine sorun varsa bu sefer kablonun yenilenmesi gerekecektir!
 
Önerileriniz için teşekkür ederim. İlk planda aklımdaki bir uydu alıcıyı daireye getirip denemek aynı sorun olacak mı diye. TVye bir şey olacak diye artık onla deneme yapmak pek istemiyorum.

TV servisinin haklı olma payını düşündüğüm nokta şu aslında bu tv 1 hafta boyunca her türlü düzgün çalıştı. Olayın olduğu gün de öncesinde ilk kez yağmur yağdı. Dün başka eve götürüp denemişler atmamış. Elektrkçi arkadaş ama biz orada kabloyu oynatmadık dediyse de ben ikna olmadım. TVyi kucaklarında tutuyorlarmış illaki oynadı yani o sebeple benim şüphelerim uyduya yöneliyor. Bir de tabi TV ise uğraşması daha zor olacak. TVyi alırız getirmemiz de bir aya kadar sürebilir diyor servis. Kaçak rölesi bizleri koruyor evet ama ölçüm cihazları vs her şey bulunmayınca tespit böyle zor oluyor.

Son olarak elektrikçi arkadaş uyduda sorun yok demek için yaptığı ölçümü multimetre ile yapmış. Ben internette kaçak akım ölçümü için alet aratınca çok farklı şeyler görüyorum. Multimetre ölçebiliyor mu acaba bunu yoksa hatalı mı olmuş?
 
Multimetre ile kısa devre kontrolü yapmıştır bu doğru bir yol ama sizin cihazınızda multimetre ile sorunu bulması çok zor çünkü siizn cihazlarınız çamaşır makinesi ve buzdolabı gibi dışı metal değil!Bence kaçak akım karta gelen su dan dolayı attı tabi bu siizn anlattıklarınızdan vardığım sonuç!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst