Samsung rt46k6000 buzdolabı

kesmez

Profesyonel Üye
Katılım
14 Ara 2006
Mesajlar
4,939
Puanları
1,306
Konum
ankara
samsung rt46k6000 buzdolabı ara sıra ses yapıyor. Garantisi devam ediyor. servis çağıracağım fakat merak ettim şikayeti nedir. soğutmada sorun yok. arka üst tarafına hafif vurunca ses başlıyor sonra sesi kesiyor. Buzdolabının arkası nerdeyse tam kapalı alt tarafı açık baktım fan göremedim.
 
Çok sıcak havalarda ve bu sesi ara sıra yapıyorsa normaldir, çünkü bizim mutfaktaki de ayni sesi yapıyor. Nedeni evaporatöre doğru alltan kondenserden sıvı+gaz fazında çıkan kızgın buharlı soğutucu sıvının
gövdeye çok yakın geçtiği ve temas ettiği bu noktalarda, bu boruların ısıl genleşmesiyle/büzülmesiyle ilgili çatlama, sesli tıkırtı, vb. tarzında sesler duyulabilir. Ayni sesler kışın merkezi kalorifer tesisatı gece geç saatlerde kapatıldığında, evin duvarlarından geçen ve soğuyan kalorifer borularında da duyuluyor. Alt ve üst bölmede soğutmada herhangi sıkıntınız bulunmuyorsa, pervane sürtünmesi gibi sürekli sesler (Üst bölme örneğin nofrostlarda, nofrost çalışmayıp kar-buz yaptığında pervane bu buza, kara sürtünerek dışarıdan da hafifçe duyulan bir sesi yapar) yoksa servise de gerek yoktur. Çünkü ayni türden sesleri mutfakta nofrosttan çok sıcak havalarda (Bugün 25 derece bu sesler yok) duyuyorum, ısıl genleşme/büzülme kaynaklı çıkan bu sesler çok normaldir. Serkan_48 üstadım da bunu tam olarak teyit edebilir, zaten sağolsunlar, ilk önce onların bu konudaki yorumlarından bunu okumuştum. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,824
Kullanıcılar
449,594
Son üye
srdrgl1905

Yeni konular

Geri
Üst