Samsung QE50Q60AAU Led Tv güç kartı arızası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tan er
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tan er

Üye
Merhaba Ustalar,
Videosunu eklediğim parçadan cızırtı sesi geliyor ve görüntüdeki arıza var. Bu parçayı değiştirsem sorunu çözebilir miyim? Birde bu kartı sökemedim nasıl sökülür? Not video görüntülerimi yükleyemedim. En fazla kaç mb olması gerekiyor?

Ekli dosyalar

• 20250301_170045.webp
    20250301_170045.webp
    113 KB · Görüntüleme: 24
Sembol ile de olsa kızgınlık belirtisi gösteremezsiniz. Bu saygısızlığı yapmaya hakkınız yok.
- TV tamirinden anlamıyorsunuz.
("Anlamıyorum" diye yazdınız sonra başlıktaki sorunuzda sildiniz.)
- Elektronik bilginiz yok.( Bilginiz olsaydı, "kartı nasıl sökeceğim diye sormazdınız)
- Her TV/ kombi kapağını açan onarım yapamaz.
- TV nin kapağını açıp bu malzemeden ses geldi yazıp, tüm kat üzerinde gerekli ölçümler yapılmadığından TV yi onaramazsınız.
- TV nin güç kartı pfc bölgesinde yüksek enerji var. (410 v DC ) Tehlikelidir
- Blok kondansatör üzerinde 320 v DC enerji var. Bu tehlikeli bölgeden size zarar gelebilir.
Sorumlusu kim olacak?
Çocuk oyuncağı tamir etmiyorsunuz.
Elektronik bilgisi olmayan onarım işine kalkışmamalı dır.

Dikkatli onarım gerekir.
TV nin güç kartını sökmeyi bilmiyorsunuz, TV yi tamir etmek istiyorsunuz, bu durum normal mi?
TV yi servis> e gönderin diye yazınca KIZGINLIK simgesi ekliyorsunuz.
Bu forumda herkese yardım etmeye çalıştığım gibi, size de yardımcı olmak, yol göstermek istiyorum ancak;
Saygısızlığınız nedeniyle, sizi ve yancılarınızı kınıyorum.

Son düzenleme:
Yavuz hırsız ev sahibini bastırır cinsinden olmuş. Asıl siz saygısızlık yaptiniz. Ben tamirciye gitmeyi bilmiyormuyum sanki. Ukelaca servisi işaret ediyorsunuz. Asıl sizin yaptığınız ayip. Cevap vermek zorunda değilsiniz.Sordugum soruların cevabını bilsem zaten burada olmazdım tamir ederdim. Siz bana yol gostermek yerine bilmişlik yapıp servise git dediniz..beni tanımıyorsunuz bilgimi ve yeteneklerini bilmiyorsunuz. Öyle. Konuşuyorsunuz pes vallahi.

Sizin onarımını yapacağınız bir arıza türü değildir.
TV yi servise gönderin...

Size yardımcı olmaya çalışan, bir ustaya kızgınlıkla dahi olsa, saygısızlık yapamazsınız.

Ayrıca ***TV servis*** diye sadece 2 kelimeden oluşan ve cümle bile oluşturmayan kelimeler için ***size yardım eden kişiye*** diye tanimlama yapıyorsunuz. İnanılacak gibi degil. Ve kızgınlık ifadesine bozuluyorsunuz. 2 postta yazdıklarınızı yazmak çok mu zor geldi. Sanki ben bilmiyorum güç katında yüksek voltaj olduğunu ve olası tehlikeleri. Vs. Vs. 😡

Değiştirip denemenizi tavsiye ederim. Kondansatör değer kaybetmiş olabilir. Keza değişim sonrası düzelmez ise profesyonel yardım almak her zaman iyidir.

Değiştirip denemenizi tavsiye ederim. Kondansatör değer kaybetmiş olabilir. Keza değişim sonrası düzelmez ise profesyonel yardım almak her zaman iyidir.
Bilgi ve yardımınız için teşekkür ederim. Evet dediğiniz yapacağım. Tv yi adık 2 senesi doldu 1 ay geçti arıza yaptı. Devamlı memlekette olduğumuz için kullanmıyorduk. TV 6 aydır kapalıydı. Bayram için geldik. Tv yi açtık yaklaşık 1 saat çalıştı sonra böyle oldu. Aslında kondansatörden çıkan cızırtı sesini de yüklemek istedim ama videoyu yükleyemedim. Bu arada tvlerin arkasında artık vida yokmuş. Nasıl açılacağını bir arkadaştan öğrenerek açtım. Berbat bir şey herşey geçme olmuş. Ana kartı yerinden çıkarmak içinde yine vida vs tırnak yok Tuhaf bir kilit sistemi var. Youtubede baktım ama kartı ana gövdeden çıkarmayı gösteren bir video bulamadım. Nitekim bu postuda o sebeple açtım aslında. Bende oto elektrikçisiyim. Bir çok el aletim var. Kartı nasıl sökeceğimi tarif edebilir misiniz? Geçme tırnak v.s yok. Mail adresi varsa daha detaylı foto gönderebilirim.

Ses gelen parça bu sanırım

Ekli dosyalar

• 20250301_170716.webp
    20250301_170716.webp
    61.7 KB · Görüntüleme: 6

Forum istatistikleri

Konular
131,004
Kullanıcılar
454,663
Son üye
Lütfiye kaya