Samsung Buzdolabı Soğutucu Bölümü Buz Yapması

Salih445

Üye
Katılım
22 Haz 2016
Mesajlar
434
Puanları
16
Yaş
29
Soğutucu bölümünde koku filtresinin olduğu galiba soğuk hava üfleyen kısımından buz yapmaya başlıyor. Fişini Çektik buzu eritip denedik yine devam etti buzlanma. Hatta ayar düğmesi bile donmuştu bi ara. Buzdolabının 2 kapağını aynı konuma getirip kapalı gibi gösterince dondurucu bölümü hava üflüyor fakat soğutucu bölümü hava üflemiyor gibi. Yarın servisle konuşacağım servis beni kandırmasın ne demeliyim ne yapmam lazım? Arıza kaynağı nedir?
 
Sonuç olarak kart ve evap değişti servis kapsamında.
 
Sonuç olarak kart ve evap değişti servis kapsamında.
Hocam durum nedir, düzeldi mi?

Aynı problem var. Cihaza dokundurtmadım. 3 ay önce 2 günde buzu çözdürdüm ve kullanmaya devam ettik. 3 ay oldu şimdi yine buzlanma yapmaya başlamış.

Değişen parçalar neler hocam?
 
Değerli arkadaşlar,
1- Termostat kompresörü kontrol edemiyorsa (hedef sıcaklığ ulaştığında kopresörü durdurması veya eşik sıcaklık değerinde kompresörün çalışması)
2- Drenajdaki tıkanmalar
3-Rezistans arızası
4-Stroforun özelliğini kaybetmesi veya izolasyon yetersizliği

gibi arızalar alt bölmenin donnması, yetersiz soğutma, kompresörün sürekli çalışması vs. gibi problemler meydana getirebilir.

Linkte Samsung buzdolabı ile alakalı problem çözümü var.

Aynı sorun benim rt56k cihazdada var. Öncelikle videodaki çözümü deneyecem. Eğer sonuç rezistans sağlamlığını kontrol edip, termostat değişimine gitmeyi planlıyorum.

Bu arada Buzdolabının şişelik rafları kırık elinde hurdası olan soğutmacı ustalar varsa bana mesaj yolu ile ulaşabilirler. :)

58917



Ustalarımıza bir sorum olacak; kuluçka makinalarında kullanılan hassas termostat SAMSUNG buzdolabına entegre edilebilir mi? Eğer evet ise nasıl bir yol izlemem gerekir?


58918


Bu termostatı kullanarak Samsungun elektronik kartını bypass ederek yada samsungun orjinal sistemine entegre ederek sıcaklık kontrolünü yapmak istiyorum. Samsung display altındaki sıcaklık ayar düğmelerini bu termostata bağlamak istiyorum. Hatay-mersin-Adana illlerinde ki soğutmacı arkadaşlar ile yüzyüze görüşebilirim. Ben Mersin'de ikamet ediyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst