Samsung 740n invertor arızası (yardım)

Katılım
9 Eki 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba arkadaşlar,

Elimde bir adet samsung 740n monitör var. Ürünün ekran lambası yanmıyor. Lambalar sağlam. Sorun power kartta ama neresinde olduğunu bulamadım. Cihazı açtığımda 3 adet kondansatorun şişmiş olduğunu gördüm ve değiştirdim. Sorun çözülmedi bende buraya yazmaya karar verdim. Resimlerini de çektim.

Şimdi birinci resimde kartın üst kısmında herşey normal görünüyor.
Nette araştırıken birisi kartın altındaki 4502C dual mosfeti değiştirerek çözdüğünü söyledi. Ama ben 8 bacaklı mosfetin nasıl ölçüldüğünü bilmiyorum. Elimdeki avometre ise şu : DEG ALARM SİSTEMİ - UT60F MULTİMETRE (RS-232C) bu cihazla o ölçümü nasıl yaparım.
Şimdi bildiğim kadarıyla kartın altında bir ölçüm yaptım.

İkinci resimde ise bunu gösterdim. Mavi ile işaretlediğim yerde bir adet STK var. Bu eleman 14 volt.
Şimdi normalde volt ölçümünde 1 numaralı yerle 2 numaralı bacağı ölçünce 14 volt göstermesi lazım. Ama göstermiyor. Oysa 3 yada 4 ile 2 numaralı bacağı ölçünce 14 volt veriyor.

Kısacası 4502C dual mosfete 14 volt gitmiyor. Sizce sorun hangi parçada.
 
arkadaşım problemini yeni gördüm aynı olay benimde başımda
234 diye işaretlediğin yerin yanında f101 sigortası var onu test et
sigortayı görebilmek için direnç ve yanındaki çekomastiği dikkatlice sökmelisin çünki gizlemişler
13v dc bu sigortadan geçerek 4502lere gidiyor.
kolay gelsin ..
fakat bende 820 mf x3 değiştirip sigortayı değiştirdim fakat besleme 13v. cn 2 konnektörünü takınca 18 v.çıkıyor sigorta tekrar atıyor.4502 bulabilirsem değiştirip deneyeceğim.
 
aynı sorun arkadaştada vardı getirdi 4502 leri değiştrdim fkat düzelmedi led taktm bende :)
 
Eğer kondansatörleri değiştirdiyseniz, pico sigortayıda değiştirdi isenizi, mosfetlerde sağlam ise şu şekilde bir çözüm vere bilirim. PWM entegresinin 15 nolu bacağını ölçün 1.5 volt altında ise devrenin çalışmaması normal. 15. nolu bacağa 3 volt verin devreniz düzelecektir. bunuda bir dirençle hallede bilir
 
Arkadaşlar bendede buna benzer sorun vardı yani besleme voltajları normal fakat power butonuna bastığımda hiç bir hareket yoktu.2 adet şişmiş kondansatör vardı onları değiştirdim 4502 leri değiştirdim sorun devam ediyor açılmıyordu. Power kartından başka ön panel komutlarının kablosunun takılı olduğu 2. kart var. Ön panelden gelen konnektörü çıkardım 4 lü soketin işaretli olan kablosu ve yanındaki kablo on-off bilgisinin geldiği kablodur.Konnektörün 1. ve 2. bacaklarını tetikleme yaparak on-off 'u manuel olarak yaptım normal çalıştığını gördüm. Ön panel tuş kartını söktüğümde konnektörün soketinin oksitlenmiş olduğunu gördüm. Kart temizleyici ile güzelce temizledikten sonra toparladım denedim normal çalışmaya başladı. Kontrol etmenizde fayda vardır. Ben arızamı bu şekilde çözmüş oldum.
 
aynı sorun arkadaştada vardı getirdi 4502 leri değiştrdim fkat düzelmedi led taktm bende :)


merhaba dostlar bende de aynı model var bugün baktım ve lamba yanmıyor. ne yapmam gerekli? bir de floresan yerine led takabilir miyim? nasıl yapabilirim? çok teşekkür ederim. cevap yazmaya üşenirseniz en azından bana bir yol gösterir misiniz?
 
led oluyor evet 12v cvarinda enerji bulup baglayin ledin onune isıgi dagticak bişey koyun yardim ederim

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst