Samsung Çamaşır Makinası Kapak Açılmıyor

cinoali

Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
17
Puanları
1
Merhabalar,

Samsung Silver Nano (WF-B105NV) çamaşır makinamız var. İçerisinde bir miktar çamaşır konulmuştu.
Bu sabah çamaşır ekleyip çalıştırmak istedik ancak kapağı bir türlü açılmadı. Makinanın çalıştırma düğmesine basıp bir müddet bekledikten sonra yine kapattık.
Kapak nedense açılmıyor.
Konu hakkında bilgisi olanlar yardım edebilir mi?
Kapak açılmadan Durulama+Sıkma yaptım.
Normal olarak çalıştı ve END yazarak kapandı. Yani makina su aldı, durulama ve ardından sıkma yaptı. Suyu boşalttı. Herhangi bir arıza görünmüyor. Ancak halen kapak kapalı ve açılmıyor.


Çocuk kilidini de açıp kapadım. Onunla da alakası yok.

İşin kötüsü çocuğun okul kıyafetleri içerisinde. Servisi çağırsam dahi bu gün gelmez sanırım. Kapağı açmak için ne yapabilirim....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
emniyet kapı kilidinin orayı hafif yumruklayın açılacaktır.fakat en kısa zamanda emniyet anaftarını değiştirmeniz gerekiyor çünkü kontakları yapışık kalıyor.serviste gelse bu şekilde yumruklayarak açıcak.kolay gelsin..
 
semihyazar arkadaşım, yanıtın için teşekkürler.

Kapağı tuttuğumuz kısmı yumrukladım, açılmadı. Diğer taraftaki menteşenin olduğu kısmı da yumrukladım. Tekrar kapak kolunu yumrukladım. Açılmıyor. Biraz daha hızlı vurursam kapağın camı kırılacak herhalde.

Yanlış yere vurmuyorum değil mi?
 
kapağın açma tutacağının üzerine ve hemen yan tarafındaki makinenin gövdesini yumrukla kapak menteşe tarafınınsa hiç alakası yok kolay gelsin..
 
Makinayi elektrikden ayiraraq Ust kismini arka vidalarini acaraq ust kismini arkaya dogru iterek cikardiyorsun.Sonra elini iceriden emniyyet anahtarini hafifce iterek ve ayni anda disaridan kapi acma tutacagindan tutarak itersen aca bilirsin.acilmazsa 2-3 defa edersen aca bilirsin.Yada eski modellerde on tarafin sag alt kisminda elave kapi acma yeri olur.Bilmem sizde varmi.
Kapi kilidi ya arizali yada kapini kaparken iyi kapatmamisiniz.KOlay gelsin
 
Yumruklama işe yaramadı. İlave kapak açma yeri yok.

Üst kapağı söküp çözmeye çalışacağım. Şu an iki gündür dışarıdayım. Artık eve gidince deneyeceğim.

İlginiz için teşekkür ederim.

Bu arada servis değil de çamaşır makinaları tamircisi biri çağrılmış o da yapamamış.

Ayrıca makinayı elektrikten ayırarak diye başlayan cümle de çok güzel olmuş. Önce İş Güvenliği. :)

Saygılar.
 
cinoali
buyuk ıhtımalle kapı kılıdınız arızalı ola bılır servısı aramanızı tavsıye ederım ozel servıslerın bu makınalar hakkında fazla bılgısı olmadıgını dusunuyorum .............
bı hatırlatma yapıım alakasıda olmaya bılır bazı makınalar suyu bosaltmadıgı zaman kapıyı otamatık olarak acmıyorlar fıs cekılı olsa daha pompasını acarak ıcındekı suyun boasalmasını saglayın .....
 
Aynı sorun bizim makinada da oldu.Kapak açılmadı,kilit mandalı basılı kaldı.Elektrik fişini söktükten sonra makinanın üst tablasını çıkarttım.Elimin girmesi için makinanın kazanını arkaya doğru ittirerek elimi kapak kilidinin arka tarafına soktum.Kapağın üzerindeki kilit dilinin arka taraftan hafifçe dışarı çıkmış olan ucunu ittirerek kilitten kurtarıp kapağı açtım.Arızalı kısma gelirsek;kapağı birarada tutan 12 adet yıldız başlı vidayı söktüm.Kapağın ön kısmındaki çerçeveyi çıkarttım.Plastik mandala ulaştım.Mandal kırılmıştı.Kapak bu yüzden açılmamış.Eli takım tutan birinin kolayca değiştirebileceği bir parça.Kolay gelsin.
IMG_3376.JPG
IMG_3374.JPG
 
Aynı sorun bizim makinada da oldu.Kapak açılmadı,kilit mandalı basılı kaldı.Elektrik fişini söktükten sonra makinanın üst tablasını çıkarttım.Elimin girmesi için makinanın kazanını arkaya doğru ittirerek elimi kapak kilidinin arka tarafına soktum.Kapağın üzerindeki kilit dilinin arka taraftan hafifçe dışarı çıkmış olan ucunu ittirerek kilitten kurtarıp kapağı açtım.Arızalı kısma gelirsek;kapağı birarada tutan 12 adet yıldız başlı vidayı söktüm.Kapağın ön kısmındaki çerçeveyi çıkarttım.Plastik mandala ulaştım.Mandal kırılmıştı.Kapak bu yüzden açılmamış.Eli takım tutan birinin kolayca değiştirebileceği bir parça.Kolay gelsin.Ekli dosyayı görüntüle 20282Ekli dosyayı görüntüle 20283
Sağolun. Teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst