Salon aydınlatması için bir soru

erolalper

Üye
Katılım
6 Ara 2013
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
45
Arkadaşlar Merhaba,

Buradaki ustalardan bir konu hakkında fikir almak istiyorum.

Benim salonumda tavanda 3 ampul yeri olan bir göbek var. Aşağıdaki gibi.

fotoğraf.JPG

Burada aşağıdaki gibi spiral şeklinde 11W'lık tasarruflu ampuller kullanıyordum.

şuank.jpg

Ortalama her ay bir ampul patlıyordu ve ben de bir elektrikçi çağırarak baktırdım, buraya spot yapmayı tavsiye etti, spotlar daha uzun ömürlü vs. Benim de çok bilgim olmadığı için kabul ettim. Fakat ben bunun bölgesel aydınlatmasından memnun olmadığım için tekrar eski duylu sisteme dönüş yaptım. Fakat yine korkuyorum her ay ampul patlar mı vs. diye. Evin diğer odalarında hiç ampul patlaması gibi bir problemle karşılaşmadım. Bu oda kadar uzun süre açık kalmıyor gerçi o lambalar. Ayrıca elektrik kesilmesi sık sık oluyor bizde ama daha çok gündüz, yani ışıklar açık iken değil.

Şimdi sizden bu noktada öneri istiyorum. Neden patlar bu ampuller? :) Bazı elektrikçiler diyor ki ampulun girdiği yuva derin ise içeride ısındığı ve hava alamadığı için patlayabilir. Yani ilk fotoda görüyorsunuz göbeğin durumunu, spiral takınca gerçekten neredeyse ampulun tamamı gizli bölmede kalıyor. Eğer gerçekten öyleyse benim aşağıdaki gibi bir uzun ampul kullanmamım bir faydası olur mu?

sonraki.jpg

Veya ne tavsiye edersiniz ustalar?

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden.

Selamlar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
taktıgınız ampuller aşırı derecede içeriye girmiş nasıl aydınlamayı saglıyorsunuz gerçekten görmek isterdim size önerim kalıteli ve aşagıdaki gibi uzun ampul kullanın eger yine patlama felan yaşarsanız gelen elektrik kablolarına bakın zayıf olabilir .
 
Sağol hocam cevap için, bayağı bir içeride ampuller, 3 kısımlı sarmalın tek kısmı dışarıda diyebilirim :) gerçi aydınlatması iyi ama patlama olayı ampulün içeride kalması olabilir mi peki? Teşekkürler.
 
Aynı ampullerden bir binada bizde kullanıyoruz, yüksek ihtimalle sorununuz ısınmadan kaynaklanıyor, uzun süreli çalışmalarda (birkaç saat bile yeterli) ampulün içindeki devre hatrı sayılır derecede ısınıyor ki elektronik devrelerin hiç sevmediği bir şey ısı.Ben de sık sık değiştiriyorum patlayanları. Ampul içeride kaldığı ve havalandırma imkanı olmadığı için sürekli ısıya maruz kalıyor, uzun ampullerden kullanırsanız duy kısmı biraz daha dışarıda olacağı için daha uzun ömürlü olabilir fakat bu durumda da estetik biraz bozulacak :)
 
Aynen dostum, estetik açıdan düşününce aynen öyle :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,472
Kullanıcılar
449,890
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst