Sakinliği Keşfet

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
220S.png


Kişinin tansiyonunu yükselterek nefes alıp vermesini düzensizleştiren stres, kalbin ve beynin düzenli oksijen alamamasına sebep olduğu için sağlık sorunlarına yol açıyor. Merkezi San Francisco'da olan teknoloji firması Spire ise kullanıcının nefes alış verişini ölçerek ne zaman stres altında olduğunu tespit eden ve kullanıcıyı derin nefes alarak sakinleşmesi doğrultusunda uyaran giyilebilir nefes izleme cihazı Spire ile stres kaynaklı birçok sağlık probleminin önüne geçmeyi hedefliyor.

Adım sayısını ve yakılan kalori miktarını da ölçen cihaz,yapısındaki algılayıcılar sayesinde kullanıcının otururken,çalışırken, yürürken, koşarkenki nefes sıklığını ve derinliğini de takip edebiliyor.Arkasındaki metal klipsle kıyafetin vücutla temas eden herhangi bir bölgesine takılan cihaz, nefes ölçüm verilerini ve daha düzenli nefes alıp verme için belirlediği uyarıları Bluetooth üzerinden iOS işletim sistemi kullanan cihazlara yüklenen uygulamasına gönderiyor.

Örneğin stresli olduğunuzda hızlı nefes aldığınızı veya derin nefes almadığınızı tespit ettiğinde "Uzun süredir hiç derin nefes almadınız" diye bir uyarı veriyor. Yaptığı ölçümler sonucunda nefes alış verişinizdeki düzensizlik hala devam ediyorsa, durumunuzu normale döndürmek için uygulaması üzerinden size belirli bir nefes egzersizi yapmanızı öneriyor.

Egzersizin ardından normale dönen solunumun grafiğini de size gösteriyor. Cihaz, kablosuz bir şarj cihazı ile şarj ediliyor ve tam dolu şarjla bir haftaya kadar kullanılabiliyor. Android cihazlarla da uyumlu olması için çalışmalara başlanan Spire, 149 dolardan satılıyor.
https://spire.io/

Alıntıdır.Kaynak:

Bilim ve Teknik, Aylık Popüler Bilim Dergisi, Yıl 50, Sayı 590, Sayfa 14, Tekno Yaşam, Sakinliği Keşfet
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,263
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst