Sahte kısa mesajlara dikkat!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Dolandırıcılık aynı teknoloji gibi gelişiyor ve şekilleniyor. Uzun süredir kullandığım ve pek kimsenin bilmediği bir numaraya gelen bir mesaj ile operatörümü aradım ve bilgi almak istedim. Verdikleri bilgiler ise şaşırtıcı…

Yukarıda görünen ve yasal işlem yapılacak denilen numarada şu an kullanım dışı. Faiz indirimim (!) için verilen numara kapalı devre bir santral. Yine kimseler yok.

Bu mesajda görünen numara da Kars'ta yaşayan bir kişiye ait çıktı. Muhtemelen hattını çaldırmış ya da işlem yaptığı satıcı bir şekilde bilgilerini kullanıyor. Gelen kısa mesaj aşağıda gördüğünüz gibi, 'arayın' dediği numara da cevapsız durumda.

Operatörler bu konuda ne yazık ki 'kişisel bilgi gizliliği' sebebiyle ve özel hayata müdahale olmasından dolayı pek bilgi vermiyor. Sadece şikayetiniz varsa gerekli adli mercilere başvurmanızı öneriyor. Benzer şikayetlerde ise sonuç aynı: Hat sahibi görünen kişi başka ilde ve durumdan haberdar değil. Karşısında polisi görünce şaşırıyor. Bazı mesajlarda 'sağlık hizmeti indirimi' gibi ifadeler oluyor ve aradığınız numarada çıkan kişi kredi kartınıza bilmem kaç taksitle bu hizmeti alabileceğinizi söylüyor. Bir diğer örnek ise mağaza indirimleri.

Telefonunuza gelen bu tür mesajları ciddiye almayın. Israrlı numaraları ise şikayet edebilirsiniz. Bu tür olayların başınıza gelmemesi için güvenmediğiniz yerlerden işlem yapmayın, yaptırtmayın. Sim kart kopyalama, kişisel bilgilerin çalınması, IMEI kopyalama ve hatta olaylar tamir için bıraktığınız cep telefonunun sahtesi ile değişimine kadar gidebiliyor. TL yüklemelerini artık her bankamatik yapabiliyor. Hatta süper marketlerin kasalarından bile bu işlemi yapabiliyorsunuz.

Alıntıdır kaynak: PC Labs
 
bir gün birine gercekten hediye cıkırsa ne olacak ?
 
Rolex saat ve IPAD kazandınız diye de gönderilir bazen

02127091515 bu numarayı aramak gerekiyormuş

kanmamak lazım.
 
Bu devirde kimse kimseye bedava bişey vermez
 
Bana 10.000 dolar ikramiye çıkmış ama hayrına onlara bıraktım.Sevap olsun diye
 
pepsi yaşatır kampanyası adını kullanarak yıllardır mesaj gönderiliyor.
Bana dışarıda iken gelmişti 20.000tl kazandınız diye, biraz ilerdede polis vardı sordum bu mesajlar ne diye. Gönderen tüm numaraları biliyoz mesajı sil at dedi uğraşıyoz filan.
İnternette biraz araştırdım teröristler para almak için hesap açtırıp para yatırılmasını istiyolarmış ve yatıranlarda varmış.
 
Bazende saat kazandınız.Hediye saatinizi göndermemiz için lütfen şu cep numarasına 20 tl gönderin diyorlarmış.Normalde 20 tl ye 2 tane saat alırsın.Bari hediyeyi yüksek bişey yazın:rolleyes:
 
Bu şekilde dolandırılan bir arkadaşım vardı gerçekten dıkkatlı olmak gerek
 
babama gelmisti 10.000TL kazandınız diodu numarayı geri aradık tabi dolandırıcı oldunu tahmin ediyoduk bize dedi su en yakın bankamatige gitcez bu arda telefon acık kalcak bankamatiktede sölediklerini yapcaz tabi ilk kredi kartı varmı diye soruyolar dediklerini yap 10bin tl alırsın ama kat kat fazlasını verirsin:) babam numarayı polise vercez diince ana avrad kufrediyo bide utanmadan sanki suçlu olan biziz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,521
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst