Sahte ilan mı.. evde elektrik montaj işi olur mu?

elek

Profesyonel Üye
Katılım
24 May 2006
Mesajlar
2,911
Puanları
318
İnternette rastlıyorum.. evde priz montajı, üçlü priz montajı vs..
bu tür üretim yapan neden evlere iş dağıtıp versin ki.. zaten en azından bir kalıp ve montaj atelyesi vardır...çevresinden birkaç kişi bulamıyormu ki.. küçük üretim yapan zaten birilerini bulur. Büyük üretim yapan zaten buna tenezzül etmez..
eposta mı topluyorlar acaba..
 
Merdıven altı fırmadır. Eleman tutarda iş yerınde çalıştırısa, sıgorta, , ulaşım, yemek vs vs yükümlüllükler olacak. Böylece ucuza getırmeye çalışıyor olabilir.
 
.. ama merdiven altı iş yapan sigorta yapmıyor ki hocam. Bir haber vardı.. ev hanımlarından eve malzeme bırakacağız diye kapora yatırtıyorlar sonra sırra kadem.. incik boncuk işi..
 
Firmalar merdiven altımı degilmi bilemem.
Ancak priz, on off ışıklı anahtar, floresan soketi, anahtar, buton vb montajını adet başına kuruşlu fiyatlarla yaptıran ve yapan kişiler var.
İlanlar gerçektir. Çuvalla malzemeyi getirip, monteli haliyle geri alıyorlar.

Birde o kadar küçük ve çok parçalı ürünleri monte edecek makine de pek ucuz olmasa gerek. Evde montaj üretici için daha hesaplı oluyordur.
 
Elektrik yok, ulaşım yok, iş güvenliği yok, yemek su yok, iş kıyafeti iş elbisesi iş ayakkabısı vs. Yok ..yok oğlu yok. İki taraf içinde Mantıklı bir çalıştırma şekli.
 
Zamanında satj yaptığım yerde PCB üzerine yaklaşık 10 adet kadar mantar LED montaj edilip şehir içi otobüslerdeki kapı üzeri lambası olacaktı. Bu dizme işini dışarıda dediğiniz usul yaptırmışlar. PCB nin altına köpük koyup mantar LEDleri üzerine batırmışlardı. Biz de köpüğü çıkarıp lehimini yaptık.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst