Sahte elektrik malzemeleri

işlerin yoğun olması nedeniyle,fabrikada küçük bir işi başka bir firmaya vermiştik.işin profösörü olduğunu iddia eden pano yapımcısının sinyal lambaları ilk açılışta patladı.Daha 1-2 gün önce, kumanda kablosu çıktığı için sistem durdu.Baktım yan yana iki kontaktörlerin termikleri ters bağlanmış.Yani K1 in termiği K2 nin A1 ine,K2 ninki, K1 in A1 ine bağlanmış.Aynı panoya iki farklı yerden gerilim geliyor( uzak bir yerdeki motor çalışınca buradaki motorun çalışması amaçlı) siz panonun enerjisini kestiğiniz halde,klemensin birinde faz var.
Termikleri düzlettiğim gece arıza için evden aldılar.Tabii termikler atıyormuş ama,yedek motorun devresini kesiyormuş :) çünkü termikler yanlış ayarlanmış.
Vel hasıl-ı kelam,sahte elektrik malzemelerine dikkat etmek gerektiği gibi,sahte elektrikçilere de dikkat etmek gerekiyor :)

İnsanların yaptığı sahte paralar kadar paraların yaptığı sahte insanlar da vardır. (Konfiçyus)
 
yıllar önce pederin dükkanına bir arkadaş geliyor. elinde bir torba philips starter. maksadı bunları satacak alıp inceliyoruz tse yok ama başta CE olmak üzere bir kaç uluslararası standart var. test yapıyoruz. 4 de 1 arızalı çıkıyor oysa pedere cazip gelmiş fiyat sağlamları alma niyetinde. üzerinde bir not var 100.00 çakma garantili diyor notta 100,000 değil 100,00 artı böyle bir not varsa neden tse standartı olmasın. o zaman küçüklüğümden olsa gerek ses etmedim. sağlamları aldık neyse. aradan 1 yıl geçiyor bu sefer telefonlar susmak bilmiyor işte asıl mevzu bu zaman başlıyor. gelen telefonlarda floresant arızasından bahsetmeside ayrı konu. aldığımız starterleri kullandığımız tüm armatürler ancak 1 yıl dayanabilmiş.
 
Uygulamayı yapan ustalarımız malzemenin örneğin W otomat sigorta bağlantı kılemensinden malzemenin niteliği gr maz ağırlığında ikazlarda bulunmuşlardı.Tabiiki burada Yetkili Elektrikçi arkadaşlarımızın bağlı olduğu Kurumlar Elektrik Tekniker ve Teknisyenler Odası - Tic.Odası ElektrikGurubu Üyelerini Satıcı Şirketlerin Toplantılar ve Seminerler düzenliyerek bilgilendirmenin doğrultusunda olduğu kanatindetim.Geçmişte Kablolarda SİEMENS Kablo gurubu olmayıp Etiketlenmesi gibi.Ağırlıklı ŞALT Malzemelerde BAYİLER GÖREV BAŞIN'DA olmazsanız neyazıkki yanlışlıklar devam edecektir.
 
Elinizde kendisi veya görseli olan taklit Otomatik Sigorta varsa lütfen paylaşır mısınız? Ya da sahte olduğunu gerçeğine kıyasla nasıl anlarız, tecrübelerinizi aktarır mısınız? Özellikle Siemens'in taklidinin olduğu sıkça söyleniyor.
 
Arkadaşlar konu açılmışken bende bir kaç şeyi dile getirmek istiyorum. Siemens sigortanın tanesini 10 tl aldığımız zamanlar elektrikçiler bana gülmeye başladılar 10 tl sigorta pahalı değilmi diye. Peki siz kaç tl ye alıyorsunuz dediğimde 3-3,5 tl toptan alırsan 2 tl dediler ben şaşırdım ve bir örnek aldım. Sigorta çok hafif ve açıp kapadığında çok yumuşak açılıyor ve yazılarını ıslatıp sildiğimde yazı flan kalmadı. Vidaları sıkmaya gelmiyor boşta yalama oluyor. Amperaj değerleri çok farklı 10 A sigorta ile 40,50,63 ve 80 amperi denedim. 10 A olan atmadı diğerleri patır patır attı. Sadece sigortalarmı dert çok kablolar yine ayrı bir sorun borular keza aynı anten kablosu yine aynı. Anten kablosundan uydu kurulumunda başıma gelen LNB de sinyal 99 85 santralde 4 kabloyu test ettiğimde kablo kısadevrede makine bip bip ötüyor sinyal de sıfır. Kablonun içindeki bakır kısmı sert ve 1mm yakın kalın renk karanlık gecelerin efendisi. Makara 500 mt. Başka bir kablo bulduk eski hurda mahiyetinde sinyal ful taym.
Kısacası öyle bir ortama düşmüşüz ki elektrikçiler demeye utanır olduğumuz Ceryancı bile olmayacak kişiler işleri alıp götürüyor. !0 luk boru ile tesisat yapılıyor linyeler 2x2,5 topraklama ise 1,5 daireden panoya kadar ne özeli var ne hesabı ne kitabı proje nerde deyince proje biz. Biz nere dersek o. projeyi ele geçirdim ki eyvah ADP bodrumda bu panoyu dışarı koydu olmaz dedim. bodrumda ki enerji odasını mutfak yapmışlar. Kime ne diyeceksin adam ılkokul mezunu bile değil. İşleri yetiştiremiyorum diyor yanında da 4 tane 30 55 yaşlarında suriyeli çalıştırıyor. iş başı 08 akşam 19 öğlen ekmek arası veya salata domates vb. Ücret 100 -125. Bu adam 200 300 daire işim var diyor.
 
Elinizde kendisi veya görseli olan taklit Otomatik Sigorta varsa lütfen paylaşır mısınız? Ya da sahte olduğunu gerçeğine kıyasla nasıl anlarız, tecrübelerinizi aktarır mısınız? Özellikle Siemens'in taklidinin olduğu sıkça söyleniyor.

Pazartesi resimli paylasirim bi aksilik olmazsa.
 
20191216_161106.jpg
siemens ama simko da yaziyor.
20191216_161024.jpg
 
Elinize sağlık, paylaşım için teşekkür ederiz.:)
 
çeşitli siğortalar almıştım
gönderen ürünler siğortalarda çeşitli birbirinden farkı ibareler vardı tam hatırlamıyorum
TR / TURKEY mi ? TÜRKİYE mi ? / ROMANYA / RO / RENK SİYAH YAZI / YEŞİL YAZI / yanında kod numaraları , tarih , tam hatırlamıyorum kare barkod
ikinci alımda aklımda kalacağına başka marka aldım kaliteli ürün .
test için gönderdim hiç biri sahte değilmiş .
telefon ile görüşmüştüm .
diğer

https://www.siemens.com.tr/web/1642...umler/ihbar_et/ust_menu/sahte_urun_kampanyasi

https://www.siemens.com.tr/web/1642...ihbar_et/ust_menu/sahte_urunlerin_tehlikeleri
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst