Sahte Ürünlerin Tehlikeleri

Katılım
24 Şub 2008
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
43
Sahte Ürünlerin Tehlikeleri
Elektrik tesisatının, standartlara bağlı teknik şartnameler doğrultusunda uygun ve güvenilir bir şekilde koruma altına alınmaması cana va mala zarar gelmesine yol açacak potansiyel bir çok tehlike içerir.

Bu tehlikeler nelerdir?
Elektrik Çarpmaları Bir elektrik tesisatında yer alan gerilimli bölümlerden biriyle doğrudan/dolaylı temasta bulunulması sonucunda meydana gelecek ciddi yaralanmalar ve hatta ölümler.

Yangın Riskleri
Kısa devrenin güvenilir bir şekilde açılamaması, Kesicinin devreyi geç açmasının doğuracağı ısınma Kontaklarda kullanılan malzemenin kalitesizliğinden kaynaklanan kontak uçları oksidasyonunun aşırı ısınmaya yol açması, Standart dışı ürünlerin belirtilen sınırların dışında çalışması sonucunda oluşabilecek yangınlar Ekonomik Kayıplar Standart dışı elektrik malzemelerinin yetersizliğinden dolayı oluşabilecek maddi hasarlar ve Bakım masraflarının artması ile üretim ve iş gücü kayıpları. Bu tehlikelerden tamamen korunabilmek için, kalitesi test edilmiş ve onaylanmış, güvenilir elektrik malzemelerinin doğru teknik özelliklere sahip olması ve sisteme uygulamasının doğru yapılması gerekir. Bu türe giren elektrik tesisatı koruma cihazları, konut işyeri ve sanayi tesislerindeki elektrik tesisatlarının güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için standartlara bağlı teknik şartnameler ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmelikler doğrultusunda tasarlanır, geliştirilir ve üretilir. Bu bağlamda, çağın bir gereği olarak, elektrik malzemesi üreticilerinin, satış sonrası hizmet ve teknik destek verebilecek şekilde deneyime sahip olan, ürünlerinin arkasında duran şirketler olmaları gerekir.

kondaktörlerin sahteleri piyasa bolca var siemens sırf bu yüzden geri iade almıyor dikkat edin arkadaşlar emeğinize yazık etmeyin

2s7tdn5.jpg
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
peki nasıl anlarız sahteyi gerçeginden ayırt edebilirmiyiz?
 
Merhaba arkadaşlar,
bu sahte ürünlerden ve bu ürünleri üreten insanlardan elimde değil hiç hoşlanmıyorum. Bir marka eğer ki marka olarak kalıyorsa bunda çok büyük etkenler vardır. Yani şöyle diyelim; Kaliteden ödün verilmez, hatasız ve noksansız üretilir, ciddi anlamda muayene ve testleri yapılır ve piyasaya sunulur. Eğer ki biz bu kaliteli dediğimiz yani marka adına güvendiğimiz ürünlerin gerçek piyasa değeri altında bulmuş veya almış isek emin olun o ileride size ciddi boyutlarda zarar verecektir. Almanya üretimi olan bir malzemenin ya da Japonyada üretilen bir cihazın orjinal olarak algılanması da biraz daha zor aslında. Bazı ticaretten anlamaz insanlar kopya ettikleri hatta tıpkı orjinal gibi malzemeleri ve cihazları iç piyasamıza sunmaktalar. Sevgili arkadaşlar şöyle söyleyeceğim ben bu tarz malzema ve cihazları tavsiye olarak mağazasından ve de güvenilir yetkisi olan kişilerden almanızı tavsiye ederim. Böyle kalitesiz ve orjinal olmayan malzemeler ucuz olabilir ; ama sizlerin hayatları hiç de ucuz değil. Sevgi ve saygılarımla....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst