Saha Aydınlatma ve Jeneratör Seçimi

pusat3555

Üye
Katılım
20 Haz 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
35
merhabalar,
Konuyu nereye açacağımı bilemedim kusura bakmayın.
Ben Paintball spor sahamı aydınatmak için projektör almayı düşünüyorum ama bir türlü net bir bilgiye sahip olamadım. Işık şiddeti halı sahalardan düşük olacak yol aydınlatmasından da fazla olacak ikisinin arası olması benim için yeterli.
Sahanın boyutları 60m*40m şeklinde, etrafı 4m demir direklerle çevrili 4 köşedeki direkler 6m
Ne şekilde bir aydınlatma yapmalıyım maliyet de önemli tabiki.

Diğer sorunuma gelirsek sahada elektirik yok. 500m yakında bir evde var. Tedaş bağlayabilir ama proje direk vb bir sürü sorun çıkarıyorlar. Ayrıca çok masraflı oluyor.
bunun yerine jeneratör almayı düşündüm. Böyle bir aydınlatma için ne özellikte jeneratör işimi görür.
Nasıl kablo kullanmalıyım ne şekilde projelendirmem gerekli vb.
Aydınlatma uygulama işi yapanlar var ama gidip fiyat almadan önce neler yapılması gerektiğini ve bana masrafının ne olacagını ögrenmek istiyorum.

ilgilenenlere çok teşekkür ederim.
 
aydınlatma armatürü satan firmaların web sitelerinden armatürleri incele lümen değerlerinden isteddiğin aydınlığı seç örneğin 400 W veya 1000 W metal halide armatürleri incele jeneratör konusunda sıkıntı olmaz sen armatürü seç ona uygun güçte jeneratör bulur bağlarsın özelden mesaj atacam bir web sitesi oradan aydınlatma kulelerini incele örnek olarak
 
Hocam inceledim teşekkur ederim bu kule mantıklıymış jeneratör armatür ve kule olması çok mantıklı bu şekilde almasam bile hangi armatürleri kullanmam gerektiği ve hangi jeneratörü seçmem gerektiği hakkında fikir veriyor.

neye mal olur peki böyle birşey bana. Dediğim gibi sahada direklerim var direklere projektör baglanacak gerekli kablolar çekilip jeneratöre baglanacak.
işte jeneratör mü daha uygun olur yoksa elektirik çektirmem mi? 200-300 metre ileride elektirik var
 
jeneratör maliyeti ne kadar güze ihtiyacın var? çin malı işini görür mü gibi durumlara göre değişir. hat çektirmenin maliyetini bilmiyorum ama sen aydınlatma güçlerini belirle o verdiğim sitedeki yeri ara yapmak istediğini anlat fiyat konusunda sana bilgi vereceklerdir.
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
127,955
Mesajlar
913,894
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst