Safety PLC mi Programlanabilir Güvenlik Rölesi mi?

Katılım
7 Şub 2011
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba Arkadaşlar;

Bir konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Güvenlik gereksinimi yüksek bir sistem tasarlarken (pres otomasyonu) , sistemde güvenlik için Safety PLC mi kullanmak daha mantıklı yoksa programlanabilir güvenlik rölesi mi? Birbirlerine karşı avantajları-dezavantajları nelerdir? Neden Safety PLC ya da neden röle? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

İyi çalışmalar.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Safety PLC tercih edilir. Daha yetenekli, daha konforlu, daha hızlı
 
Safety PLC tercih edilir. Daha yetenekli, daha konforlu, daha hızlı
Bende sizinle aynı düşüncedeyim ancak piyasada yeni projelerde bile programlanabilir güvenlik rölesi kullanılıyor olmasının gerekçesi nedir? Bir de dokümanlardan anladığım kadarıyla Safety PLC'de yazılan güvenlik programı ile normal program çalışma süresini birlikte kullanıyor yani misalen 1 saniyelik bir çalışmanın %25'i güvenlik için %75'i normal çalışma için ayrılıyor. Bu durum güvenlik için bir risk midir?
 
Türkiye şartlarında hala alışkanlıktan ve maliyetten dolayı hala güvenlik rölesi kullanılıyor.
Programlanabilir rölelerin kullanılmasının amacı genelde 3 veya 4 ten fazla güvenlik rölesi kullanmanız gerekiyorsa,Programlanabilir röleler daha ucuz kalıyor.

Safety plc kullanmak doğrusu..
 
Güvenlik ve geniş saha için değişik senaryolar lazım ise safety plc kullanmak doğrusu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,476
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst