Sadece bir led yakmak istiyorum..MPLAB yardım...

engin0808

Üye
Katılım
28 Nis 2011
Mesajlar
144
Puanları
1
arkadaşlar ben mplab ile assembly dilini örenmeye başladım ancak yazdığım programla nasıl çıktı alabilirim bilgisayarımda bir port çıkışı bile yok..USB den nasıl yapabilirim..Yani kısaca temel mantık olarak MPLAB da yazdığım programa iki buton ekleyip aç kapa olarak bir ledi nasıl kontrol edebilirim? bu arada çok yeniyim bunun için gerekli koduda yazarsanız çok iyi olur.. sanırım çok şey istedim ama sorucak başkabiryerde bulamadım..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
tek bir kimse bile cevap vermicekmi sadece bir led yakmak istiyorum ..
 
Merhaba
Sorunuz çok net değil. asm programını MPLAB da yazın bir görelim.Yazdığınız programın PC'den çıkarak almanız apayrı bir eylem.Onu sonraya bırakalım.Muhtemelen isis yüklüdür.Devreyi kurun pıc'e programı yükleyin bakalım lediniz yanacak mı?Bu tür çalışmalarda adı adım giderseniz sonuca daha çabuk ulaşırsınız.
 
kardeş tam olarak anlamadım gerçekten örenmek istiyorum..şimdi ben MPLAB ı kurdum ver.8.36 çok istekliyim! şimdi bi tane pic aldık MPLAB dan assebly dili ile prgramı yazdık..pice bu programı nasıl yüklicez fln..bu konuda sıfır olan bir kişiye nerden başlamasını tavsiye edersiniz..bu arada simens plc de bu yaptığımız pic programlama işlevinimi görüyo..hevesimi kırmayacak şekilde acıklarsanız sevinirim :D
 
bu ne yaw hiç cvp gelmiyo :D çokmu saçma geldi soru nedir
 
Merhaba
Hayır sorularınız saçma değil ama yazdığım gibi sıra ile gidelim.1-yazdığınız asm programını PIC'e yükleyecek bir devreye ihtiyacınız olacak.2-bunu ya siz imal edeceksiniz veya google'dan araştırıp uygun olanını satın alacaksınız.3_MPLabda yazdığınız programı project > Quicbuild(yazdığınız program)derleyip HEX dosyasını elde edeceksiniz.4-PIC'e program yükleme kitinin programını çalıştırıp bu elde ettiğiniz HEX dosyasını PIC'e yükleyeceksiniz.Hepsi bu kadar.Kolay gelsin.
 
kardeş çok güzel anlatmışın valla hevesim arttı..ancak sorularım inşallah sizi sıkmaz..birkaç sorum daha olacak,1-)programı pic'e yüklediğimizde devre bilgisayardan bağımsızmı calışacak, 2-)eğer öyleyse pic 'i daha sonra tekrar programlama şansımız olacakmı..3-)son sorum ise pic'e programı yükleyecek devre çok karmaşıkmı, yapılabilirliği varmı ve yapınca herhangibir devreye bağladığımızda, elektrik aldığı an işleme otomatikmi başlar(bukısım heralde gereksiz oldu çünkü eğer isterdsek bir komutla başlatabiliriz, yanlışsam düzeltin) bu sorularıma cevap almam yok yararlı olucak merakla bekliyorum ..
 
Merhaba
1-Pıc'e yüklenen program PIC'i bağımsız çalıştırır.2-PIC'i istediğiniz kadar siler istediğiniz kadar yeni program yükleyebilirsiniz.3-Benim nic'im altında "uzman üye" yazıyor ise de ben amatörüm.Amatör tavsiyesi,PIC'e program yüklemesi isterseniz,hazır devre almanızı öneririm.
 
çok teşekkür ediyorum. verdiğiniz bilgiler çok işime yarıyacak
 
Merhaba bir sorum daha olacak..asm ile pic için yazılmış bir örnek kod açıklmasıyla beraber bulabileceğim link verebilirmisinz..veya açıklayabilirmisiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst