Sağlam bir elektronikcinin yardımına ihtiyacım var. Cep telefonu ledi hakkında

@arkaplan, gayretin için teşekkür ederim ustam. Bu kısımda bir sorun yok. Bildirim ekranı açık. Zaten komple format atıp, fabrika ayarlarına döndürdüm. Ekran kapalı halde bildirim ekranı düşük ışıkta görünüyor, uyandırınca aynı led ışığın gücü normale geliyor ama tüm ekranı aydınlatmaya yetmiyor. Özellikle ışıklı ortamda, gündüz neredeyse ekranda hiç bir şey görünmüyor. Geceleyin nispeten kullanılabilir halde sayılır ama yine de ışık/arka aydınlatma yetersiz.
Yıllar önce Avrupa'dan gelenler, orada tamir işi olmadığını, sadece parça değişimi yapıldığını söylerlerdi. Maalesef bizde de durum o yöne kaydı. Ustalık, sök tak işine döndü. Malüm TV'lerde de aydınlatma kenar ledler ve onların kartları ile yapılıyor. Ve tamir ve değişimi yapılabiliyor. Telefonda kimse bu işe kafayı yormamış anlaşılan. Doğrusu sorun led de mi, iletişimlerinde mi onu da bilmiyorum.
 
Tekrar merhabalar, mevzu bahsi LG V10 H960TR marka/model, ekran ışıkları sorunlu telefonum için bugün yeğenimde bulunan arızalı LG V10 H900 benzer model telefonun ekranı ile bendeki kartı birleştirerek denediğimde sonuç aynı oldu. Yani sadece üstteki ikinci ekranın solundaki led yandı. Ekrandaki diğer simgeler falan her şey sorunsuz çalışıyor, ortam loş olursa okunabiliyor. Buradan da anlaşılacağı üzere büyük olasılıkla sorun ana kartında (denediğim telefon da arızalı olduğundan eğer bu durum kronik bir arıza ise onun da ekranında aynı sorun olma olasılığı sıfır değil tabi). Şimdi bu konuya yoğunlaşmak gerekiyor. LCD ekrandaki aydınlatma led kontrolü ana kartın neresinde ya da nerelere bakmam lazım, bilen var mı?

Hem kendi tahminim hem de az kalsın tamircilerin tavsiyesi ile ekranı 450 TL değiştirecektim de eski bir telefon için para fazla geldiydi.;)
 
Telefonda kayda değer bir ısınma yok. Belki öncesinde ısınarak kendini belli edip zamanla devreden çıkan ekran ışığını kontrol eden bir entegre de olabilir belki.
 
Isınan kompenenti elle yoklayarak veya renk degistiren oyun hamurunu kartin heryerine yayarak ısınan parcayı bulun.Voltaj sinirlamali guc kaynagi olmadan parca isinirmi bilemiyorum.bu yontemin bolca videosu internette var.paralel baglanti led ise akim en kestirme yoldan gececegi icin ilk ledde duzgun yanar yetersiz kacak varsa diger ledler calismayabilir veya az yanabilir(bu cok dusuk bir ihtimal).boyle birdurum varsa ısınan parca olmayabilirde.ekran soketini sentetik tinerle iyice temizleyin,plastik parca yoksa selilozik tiner kullanin.sokette problem yoksa ledi besleyen yolu takip edip kompenentleri test etmeniz gerekebilir.Mosfet ,diyotlari kontrol etmekte fayda var
 
Son düzenleme:
Bugün kartın arkalı önlü bir kaç fotoğrafını çektim. Saatçi büyüteci ile de baktığımda bazı mikro işlemci ya da entegrelerin aşırı ısınmadan bir erime şeklinde bacaklarında siyah zift gibi bir malzeme etraflarında görünüyor. Bu durumda sentetik tiner (neft) ile temizlemek mümkün olur mu? Hiç yapmadığım bir şey de..:oops:
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    258.9 KB · Görüntüleme: 16
  • 2.jpg
    2.jpg
    401.9 KB · Görüntüleme: 15
  • 3.jpg
    3.jpg
    401.9 KB · Görüntüleme: 14
  • 4.jpg
    4.jpg
    117.1 KB · Görüntüleme: 14
  • 5.jpg
    5.jpg
    140.7 KB · Görüntüleme: 14
  • 6.jpg
    6.jpg
    150.7 KB · Görüntüleme: 15
  • 7.jpg
    7.jpg
    158.9 KB · Görüntüleme: 15
  • 8.jpg
    8.jpg
    158.9 KB · Görüntüleme: 15
  • 9.jpg
    9.jpg
    56.4 KB · Görüntüleme: 14
  • 10.jpg
    10.jpg
    132.3 KB · Görüntüleme: 14
  • 11.jpg
    11.jpg
    59 KB · Görüntüleme: 15

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,857
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst