Sağlık: - yaş arası çocuğu olanların dikkatine. Geçici Sinovit

elektrofizikci

Usta Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
1,185
Puanları
181
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar. BAşımıza gelen ve yüreğimizi onu gördükçe acıtan yeni bir durumla karşılaştık. Sizlerle paylaşmak istedim çünkü sık rastlanan bir durum değil.

18 aylık kızım dün birden bire yürümemeye başladı. Sağ ayağına basamıyor, onu sürükleyerek götürüyordu. İlk müdahaleyi fiziksel olarak bakarak biz yaptık tabi. Atladımı zıpladımı şişiklik kızarıklık morluk var mı diye. Hayır hiç bir şey yoktu. İşin ilginci çocukta bir ağlama, halsizlik yok ve normal haylazlığına devam ediyordu.

Apar topar acile gittik. Bezmialem Vakıf hastahanesine. Gece 2 ye kadar ordaydık. Tahliller yapıldı. Ortopediye gösterildi , hiç bir şey çıkmadı !

İlk baştan beri danıştığım doktor akrabamız, hastahanedeki doktorların sorduğu şu oldu: Grip oldu mu buara? evet olmuştu.

Biz işi sağlama alalım dedik birde ortopedi doktoruna götürdük tekrar. Film falan çekilsin diye. Onda da bir şey çıkmadı şükür.

Son yapacağımız bir şey kaldı şuan 4 günde geçmez ise çocuk nörolojisine göstermek. İnşallah gerek kalmaz.

Küçük çocuklarda grip sonrası böyle bir durum olabiliyor, çocuklar 1 hafta kadar ayaklarını kullanmıyorlarmış. Enfeksiyon gibi. Şuan bize düşen sadece beklemek. Tek güzel yanı yavrumun acı çekmiyor olması.

Yüce Rabbim evlatla sınamasın kimseyi.

Daha çok şey yazacağım ama vaktim müsait değil. O yüzden ilgilenenler GEÇİCİ SİNOVİT i aratarak netten okuyabilirler.

Sağlıcakla...
 
çok geçmiş olsun inşallah bir an önce düzelir ayrıca bilgilendirdiğin için teşekürler slm
 
Geçmiş olsun arkadaşım
ALLAH şifalar versin
 
Allah acil şifalar versin.
 
Öncelikle acil şifalar versin Yüce Rabbim. Ancak evladı olanlar anlar ciğerin ne demek olduğunu. Tırnağına taş değse yürek parçalanır. Saygılarımı sunar, Rabbim en kısa sürede şifasını vermesini temenni ediyorum...
 
Çocuklar çiçek gibidir, çok çabuk solarlar. Dikkat etmek lazım.
Sizede çok geçmiş olsun. Rabbim acil şifalar versin.
 
Geçmiş olsun.Acil şifalar diliyorum.
 
Buyuk gecmis olsun insallah en kisa zamanda eski sagligina kavusur


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
inşallah basit birşeydir , Çoçuk çabuk iğleşir.
GEÇİCİ SİNOVİT Demişsiniz. baktım internetten 7 günde iyileşebiliyomus. Eğer iyileşme olmuyorsa ve Başka yerlerindede Buna benzer bir durum oluyorsa ilk belirtileri Aynı olan Gulyan bare sendromu denen bir hastalık var.

Grip Virusu Gulyan bare Sendromu diye başka bir hastalığa daha neden oluyor.
Sinirlere yayılan hastalık kasların hareket etmesini egelliyor ve birşey hissedemiyorsunuz. Daha sonra sinir sistemine yayılıp Ayaklar , Eller , Yüz , karın , Bel , Akciğer ve kalp kaslarına kadar ilerliyor çok kısa zamanda. Akciğer ve kalkp kaslarına ilerlediğinde öldürüyor.
Internette Wikipediada ise kendiliğinden geçtiği yazıyor ama Teyzem olmuştu. Zor Atllatı. Tam olarak ne kadar suredir yakalndıgını bilmiyorum ama ayaklarınbelirtiler başladıktan 3 hafta icinde son safhaya gelmişti. Doktorlar anlayamadı 2 hafta boyunca. 3 hafta anlaşıldı hastaneye yatırıldı. uykuda 2-3 hafta kalmıştı sanırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst