Saç Kurutma Makinesi:Rezistans çalışıyor, hava üflemiyor

wols_41

Üye
Katılım
20 Ara 2008
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
42
motor gayet temiz zaten.Köprü diyotun(4 tane tekli diyotla yapılmış) çıkışlarında bişiler vardı bakır tellerle sarılmış plastik nüve gibiydiler 2 tane,galiba bobindi bunlar bu bobinlerden 1 tanesi yanmış kömür olmuş resmen, ama bozulmaya başladığı zamanlarda ara ara calışıyordu ve bi ara hiç çalışmamaya başladı,3 ay fln sonra tek tük çalıştı ama en alt ısı seviyesinde, snra yine çalışmıyor yani benim soracağım bu çıkışlardaki bobin yanmasından dolayı motora enerji gitmeyip mi çalışmıyor ya da motor mu yanmıştır. bir de o bobinleri kullanmadan motora direk köprüden çıkış alsam olrmu eğer motor çalışır durumdaysa tabi ??
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
yardım edebilecek yok mu arkadaşlar ??
 
motor gayet temiz ztn.Köprü diyotun(4 tane tekli diyotla yapılmış) çıkışlarında bişiler vardı bakır tellerle sarılmış plastik nüve gibiydiler 2 tane,galiba bobindi bunlar bu bobinlerden 1 tanesi yanmış kömür olmuş resmen, ama bozulmaya başladığı zamanlarda ara ara calışıyordu ve bi ara hiç çalışmamaya başladı,3 ay fln sonra tek tük çalıştı ama en alt ısı seviyesinde, snra yine çalışmıyor yani bnm soracağım bu çıkışlardaki bobin yanmasından dolayı motora enerji gitmeyip mi çalışmıyor ya da motor mu yanmıştır. bide o bobinleri kullanmadan motora direk köprüden çıkış alsam olrmu eğer motor çalışır durumdaysa tabi ??

Yandı dediğiniz 2 devre elemanı dirençtir. Yukarıda ütünün klasik devre şemasını verdim. Düşük kademede anahtar üzerindeki diyot devreye girer daha düşük gerilim(110V yarım dalga doğrultma) uygulanır. Rezistans-1 kısadevre olmuşsa motor hasar görür. Dirençleri eşdeğeriyle değiştirmen gerekir.
 
Rezistanslar gayet sağlam durumda ama direnç olduğundan süpheliyim sarımları söktüm ne bi renk var ne de başka bişi bnm kafamı kurcalayan o.
 
Rezistanslar gayet sağlam durumda ama direnç olduğundan süpheliyim sarımları söktüm ne bi renk var ne de başka bişi bnm kafamı kurcalayan o.

Devre şemasında Rezistans yazan dirençler wattlı direnç.

Artı şeklinde özel bir kağıt üzerine sarılı ısıtma direncinden bahsediyorsan beyaz eşya/küçük ev aletleri yedek parçaları satan yerden bulabilirsin.
 
İşte bnm makinama uygun olanda ne yazıyo o muamma xD
 
Budur yani makine üzerindeki köprüden itibaren ki devre alttakide direnç dediğiniz sey sarımlı orda o sağlam olan ama işte sorun hangi değerde direç koyacağız
 
motorun uzerinde kac v oldugu yazıyordur siz motor uclarında motor gerilimini goruyorsanız buyuk ihtmal motorunuz yanmıstır .eger motorunuzda fırcalar var isi sorun bunlardada ola bilir
 
ole ahım şahım bi motoru yok oyuncaklardakinin büyüğü sanırım 24 v olabilir fırça fln yok yani
 
size yardımcı olmaya çalışan bir gurubun sayfalarını kirletiyorsunuz .Tekrarı halinde cezalandırılacaksınız
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst