Saç kurutma makinası motoru

enerjimüh

Üye
Katılım
16 Ağu 2012
Mesajlar
26
Puanları
1
merhaba değerli üyeler benim bir kaç sorum var bir saç kurutma makinası motoru a.c. midir yoksa d.c. mi a.c. ise biz o motora direk 220 voltu verirsek yakarmıyız ya da proje amaçlı bu motoru bir alternatör olarak kullanırsak 220 volt elde edebilirmiyiz verimliliği düşük olacağından 220 volt olmasada ne kadar güç elde edebiliriz.

saygılar...
 
Dc ile çalışıyor herhalde voltajı ise rezistansin uygun volta düştüğü yerden alıyor diye biliyorum

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
 
Dc voltajla calisiyor maks 12 volt olmasi lazim dc ye donusumu ve dusurulmesi diyot ile yapiliyor alternator olarak kulanirsan 5 _10 volt alabilirsin ancak oda dc olur ve sabit bir volt uretmez tahmnim 220 volta direkt baglarsan catlar patlar yanar her sey olabilir yuzde yuz bozulur ve sakatlik ta yapabilirsin kendine :)

A10 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
bilgileriniz için teşekkür ederim iyi çalışmalar
 
Kuaförlerin kullandığı güçlü makineler genelde AC motorludur, bazı markalar da profesyonel vb. isimlerle AC motorlu makineler üretiyor. Isı ve hız ayarı tek anahtardan yapılanlar hep DC'dir, seco arkadaşımızın dediği gibi bunlar rezistansın uygun yerinden motora elektrik alır ve doğrultulur. Eğer iki ayrı anahtarla yapılıyorsa da, ısı en düşüğe geldiğinde de biraz sıcak hava veren ve daha güçsüz, basit olanlar "genelde" DC, tamamen soğuk hava veren ve güçlü olanlar ise "genelde" AC olur çünkü bunlarda motor ve rezistansa elektrik ayrı gider, ısı anahtarı en düşükteyken rezistansı tamamen kapanabilir ve motoru çalışmaya devam edebilir. Ama DC olanda motorun çalışabilmesi için rezistansın elektriğin alındığı yere kadarki bölümü çalışmak zorundadır.
 
onu bilmiyorum ama birde yükseltici trafo ile deneyebilirsin illa 220v elde ediceksen bitane 220/12 trafo alırsın ama gücü yüksek olmak zorunda 90-100w yada daha fazla varsa eğer 12 olan kısmına 12v verdiğin zaman diğer sargılardan 220v alırsın yada ona yakın bi değer sonra istersen bunu dcyede çevirirsin yada düşürebilirsin.iy çalışmalr kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst