s7300 ve ethernet

hassanusta

Üye
Katılım
27 Tem 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar herkese selam bir adet etiket makinası var ve bu etiket makinasının hafızası yok gönderilen etiketi hemen basıyor. ethernet kablosuyla bilgisayardan etiket bilgileri geliyor ve otomatik olarak etiketi basıyor.benim yapmak istediğim etiket makinasına gelen etiket bilgisini s7300 plc kullanarak tutmak ve istediğimde kendim plc den etiket makinasına yollamak.bunun için ethernet modülü kullanıp gelen etiket bilgilerini plc ye kaydetmek istiyorum bu arada etiket basılmadan ikinci etiket bilgisi gelirse fifo programı kullanarak etiket bilgilerini plc içerisinde sıralamak gerekiyor yardımcı olurmusunuz.

teşekürler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Ethernet modülünü taktınmı, önce onu tak, sonra nası kullanılacağı hakkında sor bilgi vereyim, ama sen komple proje sormuşsun, s7 plc varmı makinada, yoksa etiket makinası nası çalışıyori adapte edebilecekmisin plc ye, sinyalleri (çalış, dur gibi) neyle taşınıyor...
O yüzde detay versen iyi olur
 
Etiket makinesine gelen veriyi PLC'de tutmak ne isine yarayacak? Sonucta PLC de etiket makinesine gondermek zorunda kalacak. PLC'den gidecegine yine bilgisayardan gitsin.
 
Sistemde s7300 var ve 50mt. lik konveyörün ortasında bir etiket makinası var.Etiket makinasının önüne palet geldiğinde konveyör duruyor.Etiket makinasına plc den start geliyor ve etiket makinası etiketi palete yapıştırıyor.Ancak konveyörün başı ile etiket makinası arasında daha 4 adet palet olduğundan konveyörün başında operatör paleti konveyöre koymadan barkodunu okutuyor.Barkodu okutulmuş palet etiket makinasının önünde olmadığından 4 palet sonra etiketinin basılması gerekli.fakat etiket makinası barkodu okutulan paleti bastığından doğru etiket doğru palete yapıştırılamıyor.bu sebeple biyerlerde bu barkodu okutulan paletlerin etiket bilgisinin kaydedilip etiket makinasının önüne geldiğinde ise kaydedilen etiket bilgisinin yazdırılıp yapıştırılması gerekli.
 
PLC'de FIFO yapmak bence oldukça zahmetli olur. Sadece etiket verilerini saklaman yetmeyecek, aynı zamanda hem PC'den etiket bilgilerini okumak ve hem de etiket makinesine, etiket bilgilerini yuklemek icin kod yazman gerekecek. Bu kod tahminimce cok da basit olmayacaktir.

Ben olsam FIFO'yu PC'de yapar ve etiket bilgilerini 4 kayit geriden gonderirdim ama sana baska bir yöntem tavsiye edecegim. Barkottan gelen veriyi PLC'de FIFO'ya al ve dört kayıt geriden PC'ye gönder. Barkodtan gelen veriyi okumak ve bunu PC'ye aktarmak, çok daha basit bir kodla halledilebilir.

Bir baska yöntem de barkod okuyucunun yerini değiştirip etiket makinesinin dibine koymak veya bu barkod başka isler icin de kullanılıyorsa, etiket makinesinin dibine 2. bir barkod okuyucu koymak.

Bu arada ben de su an buna benzer bir is üzerinde çalışıyorum. Nerede ise bitti, son rötuşlarını yapıyorum. Biz, etiket basmak icin Markem'in 5200 serisi yazıcılarını kullandık. Benzer sekilde barkodtan paket bilgisi geliyor ve buna göre yazıcıya ilgili etiketin bilgisi yükleniyor. Yalnız bizde barkod okuyucu ve etiket makinesi arasında baska paket olmuyor.
 
emrah kardeşim yazdıkların için teşekürler.Bu işlemi çözünce buraya yazacam

herkese kolay gelsin
 
Hasan usta,

sanırım bu işi PC104 temelli cihazlarla yaparsan daha iyi olur düşüncesindeyim.
ICPDAS'ın üzerinde Turbo C ile yazdığın programların çalıştığı ve/veya ISAGRAF yazılımının çalıştığı
üzerinde etherneti olan küçük endüstriyel cihazları var
Siemens'ten daha az yorulursun

Fiyatını www.kalkanotomasyon.com dan alabilirsin.

İyi çalışmalar
 
tetrapak'ta mı bu proje ;)
 
Konveyoru hareket ettiren motora sonuçta bir sinyal veriyorsun (dur-kalk), barkodu okuttur, 4 adet aralık mevcutsa 4 adet counter koy, okutturduktan sonra her kalkmada 1 sinyalle counterı arttır. 3. sinyalde durmada ise, o kodu bastır de. o kod basılınca, counterı sıfırlat, ve bir sonraki okuma değerine bağla, böylece 4 counterla tüm döngüyü hslledersin. Yni c=3 ise, basmaya onu gönder de.. Sanırım bu yolla çözersin. Tabiiki s7 de bunun birçok faklı yolu olabilir. Hatta 1 counterlada yapabilirsin, c=1 ise 1., c=2 ise 2.,.... okuma değerini bastırt, c=3 veya c=4 olduğunda sıfırla gibi. Yükseen ve düşen kenarları kullanman yaralı olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,874
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst